Yapı Kredi'den şiddet içerikli dizilere reklam ambargosu!
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlŞanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan silahlı saldırılar sonrası Yapı Kredi Bankası'ndan radikal bir adım geldi. Banka, toplumsal şiddeti normalleştiren ve özendiren dizi ve yapımlara reklam vermeme kararı aldı. Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, "Şiddeti güç ve başarı göstergesi sunan hiçbir anlatıyı kabul etmiyoruz" diyerek tüm sektöre çağrıda bulundu.
Türkiye, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda art arda yaşanan silahlı saldırıların yasını tutarken, özel sektörden toplumsal sorumluluk adına ilk somut adım geldi.
Kahramanmaraş'ta 9 kişinin hayatını kaybettiği, Şanlıurfa'da ise 18 kişinin yaralandığı trajedilerin ardından, ekranlardaki şiddet içerikleri yeniden tartışmaların odağı haline geldi.
Yapı Kredi'den Etik Sınır: "Şiddeti Stilize Edeni Kabul Etmiyoruz"
Yapı Kredi Bankası, gençleri ve çocukları olumsuz etkileyen, şiddeti bir prestij unsuru gibi sunan dizi ve televizyon yapımlarına reklam plasmanı yapmayacağını duyurdu. Kararı açıklayan Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın, bunun sadece ticari bir tercih değil, vicdani bir yükümlülük olduğunu vurguladı.
"İletişimci anlam ve güven üretmek zorunda"
Sosyal medya üzerinden meslektaşlarına çağrıda bulunan Öztaşkın, kararın temel gerekçesini şu sözlerle özetledi:
“Şiddeti sorun olarak anlatan içerikle, şiddeti stilize edip statüye dönüştüren içerik aynı şey değil. İletişimci yalnızca görünürlük yöneten biri değil; anlam, meşruiyet ve güven de üretmek zorunda. Bu yüzden kadına, çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddeti normalleştiren hiçbir dili kabul etmiyoruz.”
Sektöre "sorumluluk alın" çağrısı
Okul saldırıları sonrası dijital dünya ve TV yapımlarının şiddeti tetikleyici etkisi tartışılırken, Yapı Kredi’nin bu hamlesi iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Öztaşkın, tüm iletişim profesyonellerini benzer bir duruş sergileyerek şiddet diline karşı kamusal sorumluluk almaya davet etti.
Bu karar, özellikle "mafya" ve "intikam" temalı dizilerin yoğun olduğu Prime Time kuşağında reklam dengelerini değiştirecek gibi görünüyor.
Bu Haberleri Kaçırma...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol