Yükselişe geçen altın fiyatları için uzman isimden ''kazanma ayı değil'' uyarısı

Yükselişe geçen altın fiyatları için uzman isimden ''kazanma ayı değil'' uyarısı
Güncelleme:

Para ve değerli metaller piyasaları uzmanı İslam Memiş, orta doğudaki yükselen tansiyon sonrasında hızla değer kazanan altın için yatırımcıları "kazanma ayı değil, batırma ayı" diyerek uyardı.

Ons altın geçtiğimiz hafta uzun bir süre sonra 2000 USD direncini aşarken; gram altın ise yükselen jeopolitik riskler nedeniyle 1800 TL'yi hacimli şekilde yukarı kırarak, yeni bir rekor kırdı.

Altın fiyatları rekorlarla tamamlanan geçtiğimiz haftanın ardından yeni haftaya ise hafif bir geri çekilme ile başladı.

Piyasaların güvenli limanı olarak bilinen altındaki bu sert hareketlilik sonrasında küçük ve büyük yatırımcıların aklındaki "altın almalı mı, satmalı mı, beklenmeli mi" sorularına yanıtı ise hem para hem de değerli metaller konusundaki piyasa tahminleriyle dikkat çeken ünlü piyasa analisti İslam Memiş'ten geldi.

İslam Memiş bu hafta başlayacak olan Kasım ayı için beklentilerini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla açıklayarak yatırımcıları uyardı.

İşte İslam Memiş'in o paylaşımı:

"2023 için 'Piyasanın kontrolü teknik ve mantıkla değil, manipülasyonda' Yapmanız gereken şey varlıklarınıza sahip çıkmak. Elindekini sattırmak için her türlü manipülasyon yapmalarına hazır ol. Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı. Sessizce kenarda bekle. Hayaller 24, gerçekler 28,16." 

Öte yandan yaptığı bir başka açıklamada Ekim ayı için altının ucuz değil bedava olduğunu vurgulayan uzman isim altın alanların çok güzel hareket yaptığını ama dinlemeyenlerin zarar ettiğini belirtti. Uzman isim gram altına yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Gram altın TL serbest piyasalarda 1835-1840 lirada. Elimde TL var, ben bu seviyeden altın alır mıyım? Hayır, beklerdim. 1780 lirayı zikrettim. Dolar gerilemediği için hala 1840 lira seviyesinde gram altın. Gram altın normalde bugün 1780 lirada olmalıydı. Ben altın almak için beklemeye devam ediyorum. Biraz bekleyelim."