Davul derisinden takı ve aksesuar yapıyorlar

Davul derisinden takı ve aksesuar yapıyorlar
Güncelleme:

İzmir'in Konak Beldesi'nde "Davul Derisi Takı ve Aksesuar Yapımı" kursu bulunuyor.

İzmir'de Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinden biri olan Basmane Semt Merkezi'nde, "Davul Derisi Takı ve Aksesuar Yapımı" kursu da bulunuyor. Burada kursiyerler,davul derisiyle hayal güçleriyle becerilerini birleştirerek ortaya muhteşem eserler...

İzmir'de Konak Belediyesi’nin 15 semt merkezinden biri olan Basmane Semt Merkezi'nde, "Davul Derisi Takı ve Aksesuar Yapımı" kursu da bulunuyor. Burada kursiyerler,davul derisiyle hayal güçleriyle becerilerini birleştirerek ortaya muhteşem eserler çıkarıyor. Konu hakkında açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, açtıkları halk üniversitelerinde yaklaşık 10 bin kadının kurslara katıldığını, meslek sahibi olmalarının yanısıra aile bütçelerine de katkı sağladıklarını söyledi.

İnceltilmiş ve kurumuş dana derisinin kullanıldığı kursta abajur, şamdan, takı, pano gibi çeşitli eşyalar yapılıyor. Etnik desenlerin yanısıra davul derisine ebru da uygulayan kursiyerler, en çok da minyatür işliyor. Dersleri veren Konak Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden Deniz Kabu, “Davul derisinin eski bir görünümü olduğundan, bu malzemeye tarihi dokuyu yansıtacak desenler uygulamaya özen gösteriyoruz. Gravür sanatı uyguluyoruz, çok da güzel eserler ortaya çıkıyor. Çalışmaları çeşitli panolar haline getiriyoruz. Abajur, şamdan, küpe gibi uygulamalarımız var.” dedi.

Etiketler aksesuar takı