Tesettürlülere özel makyaj önerileri

Tesettürlülere özel makyaj önerileri
Güncelleme:

Bir kaç basit öneriyle hem doğal hem de bakımlı görünebilirsiniz.

Öncelikle göz altlarınızda koyu renk halkalar varsa, bunun için kapatıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Böylece daha canlı ve dinlenmiş bir cilt görünümüne kavuşursunuz.

Ciltte kapatılması gereken herhangi bir yer varsa...
Ten rengiyle uyumlu bir fondöten, BB krem veya pudra kullanabilirsiniz. Bu ürünleri kullanırken ince bir tabaka hâlinde sürmeye ve fazla olmamasına dikkat etmelisiniz.

Karmaşık ve göz yoran bir makyajdan uzak durmak için ne yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Tartışmasız, gözlerinizi ön plâna çıkarmalısınız. Bunun için yapmanız gereken şeyse mutlaka rimel, kalem veya sürme ya da eyeliner kullanmaktır.

Göz kalemi
Sürme ya da eyeliner kullanırken göz çevresini tamamen çevrelememeye ve çok iddialı bir görünüm olmamasına özen göstermelisiniz. Ne kadar doğal, o kadar güzel... Eğer eşarp yerine şal kullanmayı tercih ediyorsanız; o zaman eyeliner kullanmanızı ve gözlerinizin dışına doğru biraz uzatmanızı tavsiye ediyoruz.

Tercihinizi kalemden yana kullanıyorsanız siyah ya da eşarbınızla benzer renklerde bir göz kalemi kullanabilirsiniz. Siyah dışındaki renkli göz kalemleri de size çok yakışacaktır.

Tercih size kalmış, ancak fondöten ya da pudra kullandıysanız allık kullanmanız gerekmiyor. Çünkü güzel gözleriniz ilgiyi tamamen üzerine çekecektir. Yine de allık kullanmak istiyorsanız çok fazla pembe olmayan, şeftali tonlarını tercih edebilirsiniz.

Dudak
Ruj yerine renkli dudak bakım kremlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede hem daha doğal görünen ışıltılı dudaklara sahip olacaksınız hem de dudaklarınıza ekstra bakım yapmış olacaksınız.