Ofistekileri idare etme taktikleri

Ofistekileri idare etme taktikleri

Problemli iş arkadaşları iyi iş çıkarmana engel olabilir ve verimini düşürür.

Bu da senin terfi, zam almanı veya saygı görmeni etkileyebilir. Ofisini oyun alanına döndür ve bu tiplerle ne zaman yüzleşmen, ne zaman onları yok sayman gerektiğini öğren.

“Ben de!” Hanım

YOK SAY! Hepimiz üstlerimize zaman zaman yaltaklık etmişizdir. Ama bu kişi her zaman pastanın en büyük dilimini kapan olur. Her toplantıya da evde yaptığı bir keki getirir. Bu ekstra dalkavukluğun onun patronlarla arasını yumuşatmasından korkarsın. Boşver. Bu kişi için ondan taktik çalmaktan başka yapabileceğin bir şey yok. Florida Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmaya göre, patronlar kendisiyle aynı fikirde olan veya benzer düşünen çalışanlara daha çok sempati duyuyor. Bunu yaparken yine de gerçekçi ol. Coşku ile “Ay bunların hepsini nasıl yapıyorsun bilmiyorum?” yerine “Sunumda kullandığın alıntılar çok işe yaradı. Müşteri etkilenmiş görünüyordu” diyebilirsin.

Yüksek Sesle Konuşan

YÜZLEŞ! O konuştuğunda dört duvar inler. Akıl sağlığın ve verimliliğin zarar göreceğine, bu megafon modeli kadının pillerini çıkarmak en iyisi. E-posta göndermek en kolayı olsa da biraz riskli olabilir. İş Yeri Danışmanı Doktor Richard Hader’e göre “Gönderdiğin sadece kelimelerdir. Vücut dili veya ses tonu olmadığında yanlış anlaşılması kaçınılmazdır.” Bir dahaki sefere o yağsız salatasını sipariş ederken, onunla yakın çalışmaktan çok hoşlandığını ama bir iş yetiştirmeye çalıştığını ve biraz daha sessizliğe ihtiyacın olduğunu söyle. Böylece azarlıyor gibi değil, rica ediyor gibi görünürsün.

Kraliçe

YOK SAY! Fotokopi çekmek veya kahve filtresi bulmak senin işin olmasa da o öyle sanıyor. Emin ol ki bulunmaz Hint kumaşı olduğunu düşünen sadece kendisi. Florida Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, kendini büyük gören çalışanlarla ilgili patronlar ve diğer çalışanlar hiç hoş şeyler düşünmüyor. Eninde sonunda üst düzey birisi onun bu şişkin egosunu fark edecek ve alaşağı edecektir. Bu olana kadar onun bir konuda fikrini sorarak agresif ve gardını almış hâlini ehlileştirebilirsin. Psikolog ve İş Yeri Danışmanı Doktor Bev Smallwood’un dediğine göre, “Eğer onun bilgisine saygı gösterdiğine inanırsa, o sevimsiz övünme ve patronluk taslama hâllerini bırakabilir.”

Seks Tanrıçası

YOK SAY! Eğer derin V yakalı bluzu senin ilgini çektiyse, inan ki toplantıdaki tüm erkeklerin çoktan ilgisini çekmiştir. Tüm bu günlük striptizler sana onun daha iyi işleri kapacağını düşündürebilir. Rahatla; sen ondan daha büyük bir tehdit oluşturuyorsun. Tulane Üniversitesi’nin bir araştırmasına göre, ofiste flörtöz davranışlar içinde olup kısa etekler giyen, ona buna masaj yapan kadınlar daha az zam alıyor. Profesyonel görünüşünü ve adabını bozmayanlar ikramiye alırken, bu seks tanrıçaları olduğu yerde sayıyor.  Doktor Smallwood’a göre, “Uygunsuz giysiler giyenler, inandırıcılığından kaybediyor. Bu hareket onu kariyerinde üst basamaklara çıkarmayacaktır. Tabii eteğinin altına bakmak isteyen yoksa!”

Nişancı

YÜZLEŞ! Yüzüne güler, arkandan vurur. Yapılan bir araştırmaya göre, iş dünyasında çoğu kişi bu pasif-agresif kişilerle yüzleşmektense olayları havada asılı tutmaktan yana. Dayanamadığınız İnsanlar adlı kitabın yazarı Rick Brinkman’ın dediğine göre, ofiste hepimiz birbirimizle iyi geçinmeye çalışıyoruz. Eğer onun seninle bir alıp veremediği olduğunu hissediyorsan, öğle yemeğine veya kahve içmeye gitmeyi öner. Gitmeden önce ona sonuç ne olursa olsun şimdikinden daha kötü olmayacağını söyleyerek güvenini kazan. Konuya gir, anlaşmazlığı hallet ve bu durumu sona erdir.

Ayaklı Gazete

YOK SAY! Ya kimin kovulduğunu, kovulacağını bilir ya da kimin kovulması gerektiği ile ilgili dedikodular başlatır. Masanın başına dikilerek seni tüm olan bitenden haberdar eder. Diğer çalışanlara bu kişiyle ittifak hâlinde olduğunu göstermeden ve yeni bir dedikoduya sebep olmadan, onu masandan uzaklaştırman lazım. Just Talking kitabının yazarı İletişim Uzmanı Sherron Bienvenu, bir daha seni yakalamaya çalıştığında onu şu cümlelerden biriyle karşılamanı öneriyor: “Nasılsa haberi gelir; değil mi?”, “Üzgünüm ama şu telefon görüşmesini yapmalıyım.” Bu cümleler muhasebe müdürünün evlilik hayatıyla ilgilenmediğini açıkça gösterecektir. Durumu sezecek ve o müthiş haberlerini başkalarına vermek üzere uzaklaşacaktır. Sen de onun uzun ziyareti yüzünden yarım bıraktığın işine dönebileceksin.

Bay “Evet”

YÜZLEŞ! Her zaman üzerine düşenden daha fazlasını alır ve senin ekibinde olduğundan ötürü bil bakalım işler kime kalır? Sana! Kötü yöneticilere iyi bakıcılar gerekir. Doktor Brinkman, bir iş bitirme tarihine gelmeden önce birkaç kez masasına gitmeni ve “Nasıl gidiyor? Sadece şu yıl sonu raporunun ne durumda olduğuna bakmak istedim” demeni öneriyor. Muhtemelen onun üzerine fazla iş almasını engellemese de, olayın senin de sorumlu olduğun kısmını üzerinden atmanı sağlayacaktır.

Playboy

YÜZLEŞ! Bugün gerçekten çok güzel göründüğünü biliyorsun ama bunu sana ekran koruyucusu Kim Kardashian olan birinin söylemesine gerek yok. Ofis yerine barda söylenmesi gereken lafları duyan tek sen değilsin. Kadınların yüzde 81’i fazlasıyla flörtöz bir erkek çalışanla uğraşmak zorunda kalmış. Erkek yöneticilerin yüzde 92’si kadın çalışanlarıyla ilgili hülyalara daldığını itiraf etmiş. Çözüm ne? Kazanova’yı karşına oturt. Eğer o sıcak kelimelerinden birini söylerse, ona “Ne dedin sen şimdi?” diye sor. Judith Sele McClure’a göre bu soru onun ağzından çıkanı tekrar düşünmesine sebep olacaktır. Eğer hâlâ anlamadıysa, usulca “Bundan hoşlanmıyorum” de ve arkadaşça konuyu kapat. Kim Kardashian ve o sonsuza dek mutlu olsunlar. Sen de huzur içinde çalışma saatlerini doldur.