Ahmet Atakan

Güncelleme:

Ahmet Atakan 22 yaşında bir genç, Abdullah Cömert’ in ölümüne tepki gösterirken kendi canından oldu.

Bu durumda sen kalk Suriye’ de binlerce kişi öldü, Mısır’ da yüz binler öldü. Bilmem neredeki Müslüman kardeşlere destek olalım.

Bu nasıl bir zihniyet benim aklım almıyor.

Ben sırf Müslüman diye, bilmem neredeki insana yardım yapmaya gideceğim, sosyal paylaşım sitelerinde sembolik işaretler yapacağım ama kendi ülkemdeki, bu idealist delikanlı, kendini vatanı için feda eden bu gençlerin ölümüne sessiz kalacağım bir de onları suçlu gibi göstermeye çalışacağım.

Pes! Sözün tükendiği yer ve biraz edep yahu!

Neymiş efendim ODTÜ’ den yol geçecekmiş, bilmem kaç yıllık Türkiye’ nin en zeki gençlerinin yetiştirildiği Türkiye’ nin yüz akı bir üniversiteyi her şeye itiraz eden, karşı çıkan, komünist vs abuk sabuk etiketlerle yaftalayacağım.

Toplumun sinir uçları bu kadar gerginken, ortamı daha da gerecek şekilde, yine bildiğimi okuyacağım.

Gezi olaylarında milyonlarca kişi ayağa kalktı, biraz üzerinden vakit geçti, bir sürü gencecik fidanlar toprak oldu. Hemen yeniden toplumu rahatsız edecek işlerimize devam edelim.
Etmeyin efendim, etmeyin artık yeter….

Siz evlatlarınızı çürüğe çıkartıp askere yollamazken, bu çocuklar çok onurlu bir sebep yüzünden, ölmüş diğer insanların acılarına destek olmaya çalışıyorlar. Kafalarına gaz bombalarını patlatıyorsunuz. Çocuğun kafası yediği gaz bombasının şiddeti ile, içeriye çökmüş…

Siz bunların hesabını belki yakın zamanda görmeyeceksiniz ama ilahi sistemde en ağır şekli ile vereceksiniz, hiç şüpheniz olmasın. Bu vicdansızlıklara destek olan, sessiz kalan şakşakçılar da iflah olmayacak.

Ruhlarınızın karanlık kuytularında kaybolacaksınız.

Bunlar teröristmiş, şuymuş, buymuş….

Böyle bir ortam yaratırsanız, toplumu böyle germeye devam ederseniz daha çok Ethem Sarısülük’ ler, Abdullah Cömert’ ler, Ali İsmail Korkmaz’ lar hayatını kaybeder ve siz hala, suçu başkalarına atmaya, kendi suçlarınızı görmektense, dışarıdaki zulüme, haksızlıklara arka çıkma edebiyatına devam edersiniz ama nafile….

Bu çocukların hepsi bir kahraman, bir direnişçi ve insanların sevgi ile andığı efsaneler olarak tarihte ve hafızalarda yerini bulacak ama bu işin sonunda bakalım siz nerelerde kalacaksınız?