Büyük buluşma

Güncelleme:

Sevgili okurlar bütün gözler 16 Haziran’ da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ki İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için canlı yayında karşı karşıya gelecek Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu buluşmasına çevrildi.  Moderatör Didem Arslan Yılmaz’ ın ön ayak olması ile gündeme gelmişti ilk defa bu konu, taraflar da kabul edince realiteye döndü. Kim sunsun konusu hedef olarak Uğur Dündar’ a yöneldi. Kendisi de memnuniyetle kabul etti. Ertesi gün vazgeçti. İsmail Küçükkaya üzerine kaldı. Dündar’ın niye vaz geçtiğine gelince konu birçok tehdit ve olumsuz yorumlar aldığını söyledi. Bence de insiyatif kullanamayacağını hissetti ve iki tarafa da yaranamayacağını, çok tecrübeli bir sunucu olduğu için de o pozisyonda olmak istemedi ve vaz geçti. Aslında moderatör kim olursa olsun sorulacak sorular bellidir çok da değişmez. Mesela, benim iki adaya 5'er, sevgili İsmail Küçükkaya'ya da bir sorum olurdu.

Sayın Yıldırım'a

1. Okuma yazmanızda gerçekten sıkıntı mı var, yoksa şaka mı yaptınız?

2. Seçim kampanyanızı neden Sayın Erdoğan yönetiyor?

3. Türkiye'nin seçilmemiş ilk Başbakanı olmak nasıl bir duygu? (darbeler hariç)

4. Neden "çaldılar" dediniz?

5. Fetöcüler neden hala kritik görevlerde?

Sayın İmamoğlu'na

1. Kimsenin bilmediği bir başkanken, parti içi dinamiklerde adınız bile geçmezken sizi İstanbul'a kim önerdi?

2. CHP bugüne kadar sahip çıkamadığı sandığa sizin döneminizde hangi güçle sahip çıktı?

3. Seçmenden 20 lira bağış toplarken neden özel uçak kiraladınız ve ödemesi hangi bütçeden yapıldı?

4. İttifak ortakları ile İstanbul yönetimini nasıl paylaşacaksınız?

5. Kurultay da Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?

... Bir soru da sevgili İsmail Küçükkaya'ya. Neden sen?

Büyük buluşma - Resim : 1

Helikopter Meselesi

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koç Holding'e bu kez berber koltuğundan mesaj gönderdi. Holdingin "talihsizlik" açıklamasına Soylu, "Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz, bildiğimizi de bilirsiniz" sözleriyle cevap verdi.

Soylu, Koç Holding'e Kahtalı Mahmut Usta'nın berber koltuğundan cevap verdi. Sosyal medya hesaplarından berber koltuğunda çektiği fotoğrafı yayınlayan Soylu, "Ben tıraşımı Yunanistan’da olmam Türkiye’de, Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde, Kahtalı Mahmut Usta’da olurum Sizin talihsizliklerinizi iyi biliriz Bildiğimizi de bilirsiniz... @kocholding" mesajını paylaştı. 

Şimdi burada benim takıldığım iki nokta var biri Koç Holding gibi büyük bir kurumun konuşurken talihsizlik gibi çok yumuşak ifadeler kullanması diğeri de İçişleri Bakanının ananas ikonu kullanması. Benim bildiğim birine sen ocusun, bucusun demeden önce insan kendi geçmişine bir bakar ve acaba itham ettiğim şey ile benim de geçmişte bir ilişkim varmıydı der. Yani bir şeyler o kadar ekseninden uzaklaşmış ki artık kimse yapması gerekeni yapmıyor, söylemesi gerekeni söylemiyor.