CHP Neden Kazanamıyor?

Güncelleme:

12 Haziran seçimlerinden beri “CHP neden kazanamadı”, o tartışılıyor. Tartışma iki ana kanaldan yürütülüyor. Hiçbir akademik değer taşımayan, siyaseten geçersiz, popülist, günübirlik ve sabun köpüğü yorumlar yapılıyor sürekli.

CHP’ye hiç oy vermeyen ve belki de hiç oy vermeyecek, iktidar sevdalısı, muhafazakârlar hatta CHP düşmanları bu tartışmayı sürdüren grubun birincisi. Hedef CHP’nin iç tartışmalar yaşayarak kan kaybetmesi ve çok daha küçük bir muhalif olarak varlığını sürdürmesi. İkinci grup ise çok uzun yıllardır CHP içerisinde çeşitli makam ve mevkilerde yer bulan, çekirdek kadrosunu kuran, yıllarca yönetmelerine rağmen CHP’ye hiçbir başarı kazandıramayan çevreler. 

Anlamak mümkün değil. “Biz daha başarılıydık” egosundan sıyrılamayanlar, geçmiş seçim sonuçları tarih defterinde kayıtlıyken neden CHP’ye vurma oyununda görev alırlar? Canan Arıtman, Kemal Anadol gibi yılların eskitemediği Baykal ekibinin ağır topları, yeni CHP yönetimini suçluyorlar. Şimdilerde kurultay toplamak için yeterli sayıda imza peşindeler! Hadi delegeyi, birkaç vekili kandırdılar diyelim. Tarihi nasıl kandıracaklar, merak içindeyim!

Özellikle ikinci eleştiri grubunda bulunanlara, CHP’nin geçmişinde bir şekilde yönetimde bulunanlara geçmiş seçim yenilgilerini sormak isterim. Hadi, 1992’den 2010 yılına kadar, (dile kolay 18 yıl), geçen süreyi bir an için unutalım… Varsın Kılıçdaroğlu yönetimi 2011 seçimlerinde başarısız oldu diyelim, 18 yıl boyunca kazanılamayan seçimler, geçmiş başarısızlıklar göz önüne alınarak ikinci bir şans verilemez mi? Nedir bu baskı, kıstırma, yıldırma çabası?

CHP neden kazanamıyor demiştik ya hani, cevabı doğru yerde aramak gerekir sanırım. CHP’nin yenilgisinin sebeplerinden birisi bazı belediye başkanları, milletvekilleri dahil hantal CHP örgütünün seçimlerde yeterince çalışmamasıdır. Eski yönetim tarafından atananların Kılıçdaroğlu’nu başarısız göstermek adına bir komplo söz konusu mu bilemiyorum. Bu yüzden “neden çalışmadılar” sorusuna cevabını kim verir bilmiyorum ama cezasını Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları kesinlikle verecektir.

http://www.twitter.com/yolagiden

Diğer Yazıları
Atatürk'ün koltuğu işgal edilmesin
Bu yazıyı yirmi yıl sonra hatırlayacaksınız
TİP’e bak!
Cumhuriyet sensin
Vicdanlar kanarsa insanlık yaşar