Etki, tepki yaratır

Güncelleme:

Efendim bu hafta ilginç haberler vardı gündemde, daha doğrusu benim dikkatimi çekenler bunlardı, İlkine beraber bakalım; Rus papazın 'Gucci aşkı': Instagram'da yakalandı!
Rusya'da lüks tasarım markalarının çanta ve terlikleriyle çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan papaz Vyacheslav Baskakov kilise tarafından disipline veriliyor. Baskakov ise kefareti ödeyeceğini söyledi.

Baskakov Instagram hesabında, Louis Vuitton marka terlikler ve bavullar ile Gucci marka gösterişli terliklerin fotoğraflarını paylaşmıştı. Binlerce dolarlık bu alışverişleri sosyal medyada tepki çekince de hesabını kapatıp özür dilemişti. Papaz, “Kefareti ödeyeceğim ve Instagram’ı kapatacağım çünkü mütevazı ve uygun bir şekilde davranamıyorum” demişti.

Etki, tepki yaratır - Resim : 1

‘UCUZ AYAKKABIYA KENDİM TOKA DİKTİM’

Baskakov aynı zamanda, Gucci ve Louis Vuitton ürünlerin kendine ait olmadığını, fotoğrafların bazılarını dükkanlarda çektiğini savundu. Papazın, ‘kendi ucuz ayakkabılarına bazen pahalı görünen tokalar diktiğini’ iddia etmesi de dalga konusu oldu.

Yani şimdi insanlar papaz da olsa, rahibe olsa insan sonuçta, onun da tutkuları, bastırdığı duyguları var. Adamcağız kaliteli giyinmek istemiş, çok mu büyük hata. Keza bir de rahibe haberi vardı, orada da rahibeler Amerika’ da çalıştığı okuldan 10 yıl içerisinde toplam 500.000 $ çalıp, Las Vegas’ ta kumarda yemişler. E ne olmuş yani… İnsanlara sürekli baskı yaparsanız, onlarda bir zaman sonra; nerede trak orada bırak konumuna geliyorlar. Yani dinle baskı da bir yere kadar. Hatta bence özellikle bizim ülkemizde, din baskısı gören kişiler daha fazla ateizme yakın oluyor. Kaldı ki Türkler’in geçmişinde Araplık değil, daha ağırlıklı olarak Şamanizm var. Dolayısı ile daha fazla doğa güçlerine, kadere ve ilahi güce inanma eğilimleri var. Yani Arap anlayışına aslında uzak bir kültürden geliyoruz.

'Çok sevimli cin' maymun çıktı!

Bu da çok şeker bir haberdi….Twittır da Kendisini 'Bioenerji-Metafizik Uzmanı' olarak tanıtan Salih Memişoğlu, sosyal medyada yaptığı 'koşan cin' paylaşımını sildi. Memişoğlu, bir açıklama yaparak "Maymunmuş" dedi.

“Bioenerji-Metafizik Uzmanı” olduğunu söyleyen Salih Memişoğlu, dün Instagram hesabından paylaştığı videoda, ”Tarafımıza bir takipçimiz tarafından ulaşan bu görüntü dün çekildi. Nedir bu diye soranlar için bir sıfat unsuru kullanarak alan içerisinde gezinen cin olduğunu tespit ettik” ifadelerini kullandı.

‘ÇOK SEVİMLİ’

Memişoğlu’nun paylaşımı sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı. Memişoğlu’nun videosunu paylaşan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, ‘cin’ olduğu iddia edilen görüntülerdeki canlıyı, “Çok sevimli” olarak nitelendirdi.

Hemen altına aklı evvel halkımız yorum yapmış; bu cindir, inanmayan da kafirdir.

Hani inanan insanlara bir şey demiyorum ama yıl 2019 hala daha bir görüntüyü bile görüp, aklını hiç kullanmadan cin diyebiliyorsan o zaman aklını kullanmana hiç ihtiyaç yok. İçinde cinler, periler, elfler, orklar olan bir dünyaya da inanabilrsin, her şeyi de kadere, kısmete havale edersin. Sonra bir gün bir bakmışsın, emeklilik paranı, kumara, markalı terliklere yatırmışsın. Tabii bu iyi hali, bir de kendinden çok gençlerle evlenip, üzerine mal mülk de yapabilirsin… Etki, tepki yaratır, çok baskıdan, aklını tatile çıkartan şeylerden kaçmak lazım, hayatta bir ölçü var o ölçüyü kaçırmamak maksat, bir de arada keyif alabilmek hepsi bu….

Aleyna harikasın!

Altın Kelebek’ in en ateşli konuşmacısı bence Aleyna Tilki idi. Hem ağladı, hem saçamaladı, hem güzel şeyler söyledi. Pembe giyinmenin önemine değindi. Sonuçta 18 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Hem yetenekli, hem güzel hem genç. Daha ne olsun. Hem niye onu da belli normlara sokup herkes gibi olmasını bekleyelim ki. Daha çocuk kendini bulamamış, Amerika’ da konserler veriyor, Türkiye’ de öyle.

Bütün ergenler konserlerinde bağırıp, çağırıyor. Ne yapsın kızcağız da kendini dünya starı zannediyor. Şöhreti yönetmek kolay mı. Hem Amerika’ da ki yaşıtlarına bakın, alkollü ve ehliyetsiz araba kullanıp, içki ve keyif verici maddeler kullanıyor.

Biz o bakımdan hem Avrupa’ dan hem de Amerika’ dan çok daha iyiyiz. İyi taraflarımıza, aile anlayışımıza, kültürümüze sahip çıkmalıyız. Doğrusu bu. Neymiş saçmalamış, ağlamış, sesi kaymış. Olsun o güzel şeyler yapacak ve neden bu yetenek, bu inanç oldukça dünya starı da olmasın. Bence olur, çok da güzel olur. Yürü be Aleyna…..