Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a açık mektup

Güncelleme:

Haber3.com yazarı Büşah Gencer (@busahgencer) yazdı: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a açık mektup...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a açık mektup;
JORGE JESUS GETİRİLMELİ DOĞRU
AMA İSMAİL HOCA HARCANMAMALI!

Başkan Ali Koç haklı...
Son 4 sezonda futbolda inanarak güvenerek işbaşına getirdiklerinden öyle darbeler yedi ki, yoğurdu üfleye üfleye yemesi çok normal...
Ali başkana, seçilmeden önce birlikte çalıştığı Fransız sportif direktör Damien Comolli ve getirilen hoca Phillip Cocu'dan geldi ilk tokat. Direndi Ali bey olmadı  ve gerçeği gördü.
Ardından sosyal medya ile Fenerbahçeli basın (!) diretmesiyle Ersun Yanal gerçeği yaşandı, o da fiyaskoyla bitti... Aradaki hocamsı gelenleri saymıyorum.
Bu arada bir sürü transfer falan..! Derken, "Ben Emre abiniz" dönemi başladı bir ara... Bir sürü adam alındı da alındı... İnşaallah diyordu Ali Koç başkan...
Acunlar vesaire bir sürü dıştan şahıs takımın üzerine üşüşmüştü. Herkes teknik direktördü ve  her kafadan bir ses çıkıyordu Ali Beye...
Olmadı yine tabi ki... 
Bu arada Kader ve evren;
 "Silkin Ali bey, bırak herkesi bilineni yap bildiğini sandıklarını değil" 
diye fısıldıyordu ama ne yazık ki henüz duyum alan bir Ali bey yoktu.
"Denenmişi deniyelim iki"ye geldi sıra:
Portekizli Pereira...
Adam iyi birilerini getirdi saygı duyarız.
 Ama sorun kendisindeydi. Futbolcuyu ve takımı deneme tahtası yaptı. Arkadaşlığı, takım içinde samimiyeti yoktu. İnatçıydı, her şeyi ben bilirimciydi. 3'lü sistem falan diye diye Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etti ve hatta takımın Avrupa'ya yeniden gitmesine engel olacak hale getirdiğinde kovuldu.

Kovma hareketi için Ali beyi alkışlamak gerekir. 
Kısacası Ali başkanın silkinişi start almıştı çok şükür.
Bu arada Mesut Özil, Sosa, Gustavo artık iyiden iyiye Fenerbahçe'den ellerini ayaklarını kesmişlerdi. Takım içi paramparçaydı. 

Pereira'dan sonra saldırdı Ali bey tüm Avrupa'ya ve dünya geneline, ama normal olarak yaşananları analiz eden hiç bir ünlü isim gelmek istemedi.
Geçiş dönemi atlatılmalıydı o zaman. 
Hiç olmazsa ikinci olunup Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmak gerekirdi.
Başkan tam kara kara isim düşünürken, kulağına "İsmail Kartal" fısıldandı. Allah o fısıldayandan razı olsun... Ve Ali beyin de kafasına yattı. İsmail Kartal, mülayim, dost canlısı, futbolcusuna ve işine aşık birisiydi. Fenerbahçe'de de çalışmış ama sorun yaratmamıştı, saygılı, kibardı ve futbolculuğundan bu yana camiada sevilen biriydi Arap İsmail. 
Taraftar da kabullendi Kartal'ı.
Bir sıvadı kolları İsmail hoca, gördüğü engelleri bir bir başkana anlattı... Gençleştirmeyi hızlandırdı, takımı değişmez bir sisteme oturttu, oynayan futbolcuya güven geldi, tesislerden ayrılmadı, Mesut  Özil sıkıntıydı, Ozan bitmişti kadro dışı bıraktırdı. 
Bu operasyonu gören Sosa, Gustavo ve ismi bende saklı bir kaç önemli futbolcu başlarını öne eğdi.
Artık İsmail hoca için maç kazanmaktan başka bir şey yoktu. Futbolcular da buna inanmıştı ve bugünkü ligde ikinci olan ve kaybetmeyen Fenerbahçe ortaya çıktı. Teşekkürler çocuklar, teşekkürler İsmail Kartal.
............
Şimdi gelelim Sayın Başkan Ali Koç'a açık mektubuma;
Beyefendi.
Fenerbahçe futbolda başarılı oldukça rahat edersiniz. 
Bunu hepimizden iyi bilirsiniz ve yaşadınız da. 
Ne başkanlar geldi sizin koltuğunuza hatta TC başbakanı bile başkanlık etti Fenerbahçe'ye...  Hava Kuvvetleri komutan emriyle jetle futbolcu transferi için yardım edilen kulüptür Kanarya... 
Yani Fenerbahçe'nin büyüklüğü, mega büyüğün de ötesidir.
Jorge Jesus gibi bir isim lazım Fenerbahçe'ye... Haklısınız.
Şampiyonlar ligi var kısacası Avrupa hayali var, orada da iyi isimler önemlidir.
Ama;
İsmail Kartal'ı elden çıkartmayın. Fenerbahçeliye ve size son 12-13 haftada futbolcularyla birlikte yaşattığı hakikati görmezden gelmemelisiniz. Fenerbahçe nankör değildir, bencil değildir, artık silkindiniz ve lütfen bir hataya imza atmayın.
Tabii ki Sayın Kartal, Jesus'un yardımcısı falan olmaz.
Ama İsmail hoca Fenerbahçe'nin çocuğudur, dolgun maaşla bir sportif direktör ya da idari menajer makamlarını kabul edebilir. 
Gelen yabancıya zararı olmaz faydası olur. 
Kartal hoca, elalem gibi gaza gelmez, şımarmaz, gelen yabancının işine karışmaz. Ama size ve yönetiminize çok faydalı olur. 
Bilgisiyle  yaşadıklarıyla her şeyde doğru dürüst bilgi alabileceğiniz bir anahtardır İsmail Kartal.
Yarın öbürgün yine lastik patlarsa, elinizin altında bir sağlam stepneniz olsun ki, yola devam edebilesiniz.
Sadece Jesus sizi huzura kavuşturmaz, uykusuz gezmek yerine artık uyanık gezme zamanıdır bunu ciddi düşünün ve harekete geçin lütfen. Biz Ali Koç'u seviyoruz ve onsuz bir Fenerbahçe düşünmek istemiyoruz. 
Saygılarımla.


DİP NOT: Program öncesi, Beyaz TV'ye çıkan Ali Koç başkanın yanlış yapacağı görüşü hakimdi bende. Ama çıktıktan sonra 2 Galatasaraylı ve reyting uğruna Fenerbahçe'yi yıllarca ekranda gömenleri canlı yayında yerle bir ettiği için kendisine çok teşekkür ederim. İşte Ali Koç buydu. Koç başkan, silkindikçe Fenerbahçe daha da büyüyor ve büyüyecek bunu unutmayalım...

 

Diğer Yazıları
Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali ?
Gerçekleri söyle bize Jorge Jesus
Fenerbahçe şampiyon olamaz!
Cristiano Ronaldo Türkiye'ye gelir mi!