Kuleli Askeri Lisesi ve A.O.Ç arazisi

Güncelleme:

Kuleli Askeri Lisesi ve A.O.Ç arazisi - Resim : 1

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "Her şey haraç mezat! Kuleli Askeri Lisesi'nin binası Araplara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiç bir şeyin kıymeti yok nazarlarında. Müze yapılacağına dair açıklamalar vardı. Bu konuda bir açıklama beklemek hakkımız” ifadelerini kullanmıştı. 'Araplara satıldı’ iddiasının ardından konuyu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin meclis gündemine taşımıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "İstanbul Çengelköy’de bulunan Kuleli Askeri Lisesi’nin satıldığına ilişkin, sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir" demişti.

Kuleli Askeri Lisesi 1845 yılında kurulmuş. Uzun yıllar yani 2016 da ki Fetö kaynaklı darbe sonrasına kadar Türk ordusuna subay, Kara Harp Okuluna ‘ da kaynak teşkil edecek öğrenci yetiştirmek üzere kullanılan, İstanbul’ un simgelerinden biri  haline gelmiş bir okuldu. Üç yıldır kapalıydı ve satıldığına dair bazı söylentiler çıkmıştı.  Ama neyse ki Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun tarafından konuya açıklık getirildi. Müze yapılacağı söylendi.

Bir diğer haber de A.O.Ç ile ilgiliydi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi TOKİ'nin Atatürk Orman Çiftliği arazisini satışa çıkardığını duyurdu. Hem de konut yapılmak üzere. Diyeceksiniz ki nasıl oluyor da A.O.Ç arazileri TOKİ’nin eline geçiyor? Çok haklısınız öncelikle Gazi Üniversitesi’ ne Tıp Fakültesi yapılmak üzere bir bölümü veriliyor. Gazi Üniversitesi de bir protokolle bu arazileri TOKİ’ ye devrediyor. TOKİ de önce Amerika’ ya satıyor sonra da açık arttırma ile müzayedeye koyacağını ilan ediyor. Böyle baktığımız zaman her iki olayda da aslında bir benzerlik var. Atatürk’ün mirası olarak görülen A.O.Ç nin ticari ranta konularak değerinin hafifletilmesi. Kuleli Askeri Lisesi’nin de darbe sonrasında kapatılarak müze haline gelmesi kendisi de bir asker olan T.C kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşasa hiç de hoşlanmayacağı şekilde okulun değerinin hafifletilmesi anlamını taşıyor. Hadi Andımızı falan okullardan kaldırdınız anladık da bu kadar mı askerlerden, Atatürk’ ten rahatsızsınız da sürekli kalıcı değişiklikleri bu taraflarda yapıyorsunuz?

Sözün Özü Kanun Düzendir ama İyi Kanun İyi Düzendir ARİSTOTALES