Metin Akpınar, Müjdat Gezen sahipsiz değildir...

Güncelleme:

Metin Akpınar uzun yıllardır televizyon programlarına çıkmıyordu sanırım. Halk Tv’ de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, kanlı, canlı görmek hepimizin çok hoşuna gitmiştir eminim. Çocukluğumuzun en güzel, en sevgi dolu filmlerinde Zeki Alasya ile beraber izlemeyenimiz ve de beğenmeyenimiz yoktur. Entelektüel, değerli, ağzından çıkanı, kulağı duyan bir insandır. 80 yaşına gelmiş Allah uzun ömür versin.

Metin Akpınar, Müjdat Gezen sahipsiz değildir... - Resim : 1

O programı izlemeyen varsa, lütfen Youtube üzerinden tekrar tekrar izlesin. Metin Akpınar orada darbe çığırtkanlığı ya da çağrısı falan yapmadı. Ayağından asarlar dediği, darbelerin genel görüntüsünden bahsetti ve aynı cümle içerisinde;  ‘ama bize olmasın böyle şeyler yazık değil mi?’ Dedi.

Bütün konu bundan ibaret. Bunu böyle görmek istemeyen varsa, tekrar izlesin, yanılıyordur.

Bizim geçmişimize, büyüklerimize hakaret ediyordur. Ayıptır, Metin Akpınar 80 yaşına gelmiş bir çınardır.

Hiçbir yerde, olayı böylesine çarpıtmanın, büyütmenin kimseye bir faydası yoktur.

Müjdat Gezen ise Cumhurbaşkanı bizim vatanseverliğimizi tartamaz, ölçemez, haddini bilsin demiştir. Kabul ediyorum sert bir ifadedir ama düşüncesini söylemiştir. Nerede kaldı insanların düşünce özgürlüğü.

Bu konularda, çok beğendiğimiz Amerika’ da ki demokrasi anlayışından ders çıkartmak lazımdır diye düşünüyorum. Müjdat Gezen’ de, Metin Akpınar’ da ikisi de yeri doldurulmayacak değerli sanatçılardandır. Belli ki de Akp ye oy vermeyen yüzde 50 çoğunluktandır.

Bu durum böyle diye, bir programda ettikleri laflardan dolayı içeri mi atalım. Bu kutuplaştırma değilmidir, demokrasiye ve düşünce özgürlüğüne aykırı değil midir? Hal böyle iken bir de gerçekten bazı ak parti sempatizanı gazeteciler gibi ağızlarına geleni söylemedikleri içinmidir bu cezalandırma ve aslında bir kısım halka karşı yapılmış bir taciz değil midir?

Benim için gündemin en önemli konusu budur, daha da bir şey yazmak istemiyorum.

Üzgünüm, kırgınım, yorgunum….

İyi haftalar nasıl olacaksa artık….