Şimdi de yumurta fiyatları...

Güncelleme:

Yıllardır bir ürünün fiyatı artmadan, öncesinde tedbir almayı başaramadık. Piyasa gözetimi ve denetimi denilen şey, üretilen ya da piyasada satışa sunulan ürünlerin sadece insan sağlığı, can ve mal güvenliği ve çevreye olan etkileri açısından güvenli olup olmadıklarını sağlamak değil, aynı zamanda ürünlerin piyasaya arzı ve piyasadaki fiyat oluşumu açısından da kontrol ve denetimini sağlamak olmalıdır.

Şimdi de, sofralarımızın vazgeçilmez ürünü yumurtanın fiyatları almış başını gidiyor. Herkes yazıyor, konuşuyor, yumurta fiyatları neden arttı diye. Zaman zaman benzer birçok üründe aynı fiyat artışlarını yaşadık, yaşıyoruz. Maalesef, hep fiyat artışları sonrası, ne oluyor, neden fiyatlar artıyor, neler yapılabilir, ne önlemler alabiliriz? arayışına giriyoruz. Oysa, ülkemizin tavuk sayısı ve yumurta üretim kapasitesi belli, üretim kapasitesi, görevli ve yetkili olan kurumlar tarafından takip ediliyor olmalıdır. Ekmek gibi, su gibi, patates, soğan gibi her birimizin vazgeçilmez beslenme kaynağı olan yumurta üretimi, mutlaka takip edilebiliyor olmalıdır. Üretimle ilgili sorunlarda, öncesinde tedbir alınmalıdır. Ülkemizin bu kadar kurumu, bu kadar yetişmiş elemanı varken, bunu başaramıyor isek, bize tavuklar bile güler. Bugün yumurta fiyatlarındaki artışı konuşuyoruz, yarın başka bir ürün olabilir.

Tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarını korumak açısından, bu tür tedbir ve kontroller, olağanüstü şartlar dışında, önceden mutlaka sağlanıyor olmalıdır. Sonrasında konuşmak anlamsız ve geç oluyor. Olan vatandaşa, fakir fukaraya oluyor.

Başta siyasiler olmak üzere, kamu kurumlarını, üreticiler ile STK’ları görev ve sorumluluğa davet ediyoruz. Başka başka ürünlerde, benzer ani fiyat artışlarını yaşamak istemiyoruz.
Kamuoyuna ve yetkililere önemle duyurulur.

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği/TÜDER

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/


levent küçükLEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici, bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

Diğer Yazıları
Resmi bayramlarda çelenk sunma törenleri
Asgari vergi uygulaması
Galatasaray - Fenerbahçe derbi maçının ardından...
Bahşiş nedir, bahşiş vermek zorunlu mudur ?