Uyuşturucu Madde Kötüdür

Güncelleme:

Uyuşturucu maddelerin tam olarak ne olduğunu bilmem. Kullanan insandan haz etmem ama geri kafalı, medeniyetsiz, konuşması sürekli polemik içeren aptal  laf ebesi insana da hiç saygı duymam. İki yanlışı birbirinden çok da farklı görmüyorum.

Tüm bunlar böyle iken, sıra sıra, saç baş dağılmış, adliyeye elleri bağlı götürülen oyuncuları görmek de beni çok rahatsız ediyor…

Adam ya da kadın yetişkin, içki de kullanabilir, uyuşturucu da, sigara da, küfürlü de konuşabilir. Toplumun değer yargılarına uygun da yaşamıyor olabilir.

Tüm bunlar oldu diye, bu insanların afişe mi edilmesi gerekir?

Nedir bu sanatçı topluma örnek olmalıdır efsanesi Allah aşkına?

Saçma toplum kurallarından bir tanesi…

Niye örnek olacak, neyi ile örnek olacak? Örnek olunca ne olacak?

Tam komedi…

Dünya da star olmuş isimlerin bir çoğu son derece uçuk kaçık, dahi enerjisi taşıyan insanlar.

Bu örnek olma mantığı ile baksak, dünyadaki sıradan insanların, bu örnek alma durumuna göre yüzde ellisinin çatlak olması lazım.

Böyle saçma zihniyet olur mu?

‘Ahlak’ lı geçinen pek çok insanın tam da üzerine bastıkları konularda eksikleri, yanlışları olduğunu duyuyoruz, biliyoruz. Ama onların kusurları ortaya dökülmüyor.

Neden sizce? Muhatap olanlar, imtiyazlı kişiler olunca, onlarla ilgili haber yapamazsınız. Yaparsanız ya yayımlanmaz, ya da bir şekilde yayımlanırsa, işinizden olursunuz.

Bu çifte standart değil de nedir?

İşte uyuşturucu kullananları afişe edelim, rezil edelim, topluma, gençlere, kötü örnek olmasınlar.
Hangi gence uyuşturucu, içki, sigara iyi gelebilir? Artık herkes, her şeyin ne kadar kötü olduğunu, ne gibi zararları olduğunu son derece iyi biliyor. İnsanın bu tarz şeyleri kullanması için ya aptal olması lazım, ya da problemli ve kendine zarar vermeyi seçen psikolojik bir rahatsızlığı olması lazım. Yoksa sağlıklı bir zihin, böyle aptalca, kendine zarar vereceğini bile bile uyuşturucu, sigara, içki gibi şeyleri kullanmaz. İnanç konusuna girmiyorum, öncelikle sağlık açısından kullanmaz.

Özetle böyle, gençlere örnek olsun diye insanları rezil rüsva etmeye, eleştirmeye gerek yok. Çok ayıp bunlar. Aptallık etmiş, ya da canı istemiş, hata yapmış nedeni ne ise artık, böyle maymun gibi teşhir etmek çok acımasızca geldi bana. Hele bu olayları, kişisel kıskançlıklarına alet edip, işte bunlar böyle yoldan çıkmış, sapkın edebiyatı yapan meslekdaşlarının, düşene bir de biz vuralım mantığı daha da ters geldi. Mesele üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi?