Cezaeviydi "Kent Müzesi" Oldu

Cezaeviydi "Kent Müzesi" Oldu

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde belediyeye devredilen 60 yıllık cezaevi, kent müzesine dönüştürüldükten sonra ziyarete açıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 6 yıl önce kapatılarak belediyeye devredilen 60 yıllık cezaevi, hazırlanan proje kapsamında kent müzesine dönüştürüldü ve ziyarete açıldı.

Proje Koordinatörü Hakan Semercioğlu, açılışta yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı tarafından belediye devredilen binanın, kent müzesi haline getirilmesi için yürütülen restorasyon çalışmalarının 2 yıl sürdüğünü söyledi.

Müzeyi her yaştan kişinin hizmetine sundukları ifade eden Semercioğlu, "Müzeler, çok önemli ve eğitici birer kültür merkezleridir. Üstlendiğimiz görevle cezaevinde tutuklu kalan kader mahkumlarına ait duvar yazıları ve anılarının bulunduğu bir köşe de müzemizde bulunuyor" dedi.

Törende kent müzesine emeği geçenlere plaket verildi.

Kent müzesinde yörenin yemek kültürü, el sanatları, sosyal ve ekonomik yaşantıdan ögelerin yanı sıra Çukurova'da yaşamış ünlü sanatçıların da aralarında bulunduğu önemli isimlerin silikon heykelleri, eşyaları ve eserleri yer alıyor.

Kadirli Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından yürütülen çalışma sonrası 60 yıl mahkumlara ev sahipliği yaparak, onların hayatlarında unutamayacakları anılar bırakan cezaevinin, kent müzesine dönüştürülmesiyle bölge turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.