Dostlar Meclisi'nde sevgi yolculuğu

Dostlar Meclisi'nde sevgi yolculuğu

Gazeteci – Yazar ve eski bakanlardan Hakan Tartan’ın siyaset, sanat ve ekonomi dünyasından tanıklıklarına yer veren ‘Dostlar Meclisi’ adlı kitabı yayımlandı.

Alfa yayınlarından çıkan ve kitapçılarda yerini alan ‘Dostlar Meclisi’nde tanıdık bir çok portrenin insani yönleri ön plana çıkarılırken, Türkiye’nin sancılı bazı dönemlerinden de örnek ve anılar yer alıyor.

20 ve 21. dönem İzmir milletvekilliği, 56. Cumhuriyet Hükümeti’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2009 -2014 yılları arasında da İzmir Konak Belediye Başkanlığı görevlerinde de bulunan akademisyen, gazeteci ve yazar Dr. Hakan Tartan’ın kitabında sanat, ekonomi ve siyaset dünyasından çok sayıda isim yaşanmış, canlı ve tarihe tanıklık eden söylemleri ile dikkat çekiyor.

Kitapta anı, gözlem, hikaye, anekdot ve söylemlerine yer verilen isimlerden bazıları şunlar:

hakan-tartan-dostlar-meclisi-kitabi.jpg‘Yaşar Kemal, Ahmet Kaya, Cem Karaca, Zeki Müren, Ray Charles, Metin Oktay, Sakıp Sabancı, Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Deniz Baykal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Bülent Arınç, İsmail Cem, Turgut Özal, Ahmet Necdet Sezer, Metin Toker, Hüsamettin Özkan, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Recai Kutan, Ahmet Piriştina, Aydın Güven Gürkan, Necdet Calp, Turgut Sunalp, Kemal Derviş’.

Döneme tanıklıkların dillendirildiği kitapta, ülkeye önemli hizmet ve katkıları bulunan kişiler insani yönleri ile anlatılıyor.

‘Hortumun ucundakiler’, ‘Atatürk’ün İzmir’i’, ‘Ne olacak bu memleketin solu’, ‘Son CHP’ adlı kitapları da beğeni ile okunan Hakan Tartan, ‘Dostlar Meclisi’ ile ilgili şunları söylüyor:

‘Geleceğe umutla bakarken geçmişin yaşanmışlıklarından da önemli dersler çıkarılması gerektiği düşüncesindeyim. Bir bölümü hayatta, bir bölümü ise vefat etmiş Dostlar Meclisi’mdeki insanların aslında yüreklerinin hep daha güzel bir Türkiye için attığını bilmemiz gerek. Değerleri hızla tüketen bir toplum olma özelliğimizin ağır bastığı bu süreçte, doğruları, yanlışları, artıları ve eksileri ile yaşadıkları döneme damga vurmuş, benim de dost olmaktan, tanımaktan onur duyduğum insanlar için farklı bir sayfa aralamak istedim. Güzelliklerin çiçek açtığı bir sayfa. Hep karartmak istediğimiz dünyamızda bazen derin derin düşüneceğimiz, bazen gülümseyeceğimiz, çokça içsel değerlendirmeler yapacağımız bir sayfa.  O değerlerimizi yeniden, sevgiyle anımsayalım, ama gelecek için dersler de çıkararak bakalım istedim’.