9 kadından daha ünlü oyuncuya cinsel saldırı davası

9 kadından daha ünlü oyuncuya cinsel saldırı davası
Güncelleme:

9 kadın daha, bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan 3 yıl hapis yatan komedyen Bill Cosby hakkında "cinsel saldırı" suçlamasıyla yeni dava açtı.

ABD'de, cinsel saldırı suçlarından hapis yattıktan sonra hakkında verilen mahkumiyet kararı bozularak serbest bırakılan komedyen ve televizyon yıldızı Bill Cosby hakkında cinsel saldırı iddiasıyla yeni bir dava açıldı.

85 yaşındaki Cosby'nin 'güç ve şöhretini' kullanarak kendilerini mağdur ettiğini iddia eden 9 kadın, dava dilekçesinde, 1979-1992'de Las Vegas, Reno ve Lake Tahoe'da bulunan ev, soyunma odaları ve otellerde uyuşturucuya maruz bırakıldığı ve saldırıya uğradığını öne sürdü.

Bill Cosby, Andrea Constand adlı spor yöneticisine uyuşturucu vererek cinsel saldırıda bulunmaktan 2018'de suçlu bulunmuş ve Haziran 2021’de serbest bırakılana kadar yaklaşık 3 yıl hapishanede kalmıştı. Mahkumiyeti bozma kararı savcılar tarafından Kasım 2021’de ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşınmış, ancak ABD Yüksek Mahkemesi Mart 2022’de mahkumiyet kararının bozulmasını incelemeyi reddetmişti.

Cosby, 60'tan fazla kadın tarafından tecavüz, cinsel saldırı ve cinsel tacizle suçlanıyor.