Biden Başbakanı tanımadı; kenara itip bakasını selamladı

Güncelleme:

Kameralar karşısındaki "garip" halleriyle sağlığı konusunda ciddi tartışmalar yaratan ABD Başkanı Biden bu sefer de İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı tanımadı. Sunak'ı kenara iten Biden Kral 3. Charles'ın temsilcisini selamladı. Bu anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Joe Biden'ın vücut dili, İngiltere Başbakan Rishi Sunak'ı sertçe kenara itmesi, yüz ifadeleri ve üniformalı Kral temsilcisini selamlaması gündem oldu.

İngiliz gazetesi Daily Mail'e konuşan uzmanlar, "Vücut dili gösteriyor ki Joe Biden kabaca hareket etti. Soğuk bir yüz ifadesi vardı. Bu resmen bir diplomatik hakaret. Zaten şunu sormak lazım: Acaba Joe Biden, Rishi Sunak'ı tanıyabildi mi?"

Daily Mail'e konuşan uzmanlar, Joe Biden'ın 90'lardaki ırkçı cümlelerine atıfta bulunarak iğneleme yaptı: "Belki de gözlük taktığı için tanıyamamıştır."

İngiliz uzmanlar, Joe Biden'ın "bunadığını" ima etti: "O anda zihni, masadaki yemek tabakları gibi bomboştu. Birilerini selamlamak istedi. Normalde liderler fotoğraf çektirirken her şey kurgulanır ama önemli olan vücut dilinin dünyaya verdiği mesajdır. Biden'ın garip tavrı şüphesiz iki pek iyi bir mesaj vermedi."

Joe Biden, 90'larda "Zencilerin suç işlemesi" üzerine yaptığı konuşmalar ve ırkçı ifadeleri ile tepki çekmişti.

Hint kökenli İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı tanıyamaması ise bu sebeple bir başka açıdan daha eleştirildi.

İngiltere'yi ayağa kaldıran olay, ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk vukuatı değil.

Eski başkan Donald Trump tarafından "Baygın Joe" olarak tanımlanan Joe Biden'ın, alzaymır ve demans hastası olduğu iddia ediliyor.

Birçok kez havayla tokalaşan, gideceği yeri unutan ve sakarlıklar yapan Joe Biden, normalde özel rehberi olmadan tek bir adım dahi atmıyor.