Kim Milyoner Olmak İster'e damgasını vurdu! Türkiye liseli İdil'i konuştu

Kim Milyoner Olmak İster'e damgasını vurdu! Türkiye liseli İdil'i konuştu
Güncelleme:

Ekranların sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'e katılan lise öğrencisi İdil, 400 bin liralık soruya kadar gelerek milyonları ekrana kilitledi.

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan Robert Koleji 11. sınıf öğrencisi olan İdil, 400 bin lira değerindeki soruya kadar gelerek yarışmanın unutulmazları arasına girmeyi başardı.

Liseli İdil, 400 bin liralık soruya doğru yanıt veremediği için 30 bin lira ödül aldı. Bu parayla kendine cep telefonu alacağını söyleyen İdil, "400 bin lirayı kazansaydım eğitimim için kullanacaktım" dedi.

İdil'in elendiği 11'inci soru şuydu:

16. yüzyılda Avrupa'da "Türk buğdayı" ve "Türk tahılı" olarak da bilinen hangisidir?

a- Mısır,
b- Yulaf,
c- Susam,
d- Ay çekirdeği.

İdil, yarışmadan çekilmedi ve soruyu "Ay çekirdeği" diye yanıtladı.

Ancak doğru cevap "Mısır" olduğu için ödülü 30 bin liraya düştü 

"ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZEL BİR DENEYİM OLDU"

İdil, yarışmayla ilgili "Hayatımda hiç böyle bir heyecan yaşamadım. Hem çok heyecanlıydı hem de çok eğlendim. Benim için çok önemli ve özel bir deneyim oldu" dedi. 2018'de ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) Robert Koleji'ni kazanan İdil, LGS'de ilk bin öğrenci arasına girdi. En büyük hedefinin dünya sıralamalarında ilk 500'de olan bir üniversitede okumak olduğunu söyleyen İdil, "Başvurularımı kasımda yapacağım. Matematik ya da bilgisayar bilimlerinde okumak istiyorum" diye konuştu.