Yasak Elma dizisinin setinde taciz iddiası ! Genç kadın konuştu

Yasak Elma dizisinin setinde taciz iddiası ! Genç kadın konuştu
Güncelleme:

FOX TV'nin beğeniyle izlenen dizisi Yasak Elma dizisinde bir erkek oyuncusunun sette çalışan genç asistanı taciz ettiği iddia edildi.

FOX ekranlarında yayınlanan Yasak Elma dizisinin bir erkek oyuncusunun sette çalışan genç asistanı taciz ettiği iddiası sosyal medyada yayıldı. Sette tacize uğradığını öne süren 19 yaşındaki genç kız çarpıcı iddialarda bulundu.

Instagram'da 'lost.secret' isimli hesabın iddiasına göre, Yasak Elma dizisinin bir erkek oyuncusu setteki asistanı taciz edince olanlar oldu. Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy'un ve diğer oyuncuların da asistana destek verdiği öne sürüldü.

Asistanı taciz eden erkek oyuncunun ise sert bir dille uyarıldığı ve özür dilediği iddia edildi.

ranini.tv sitesinin sahibi ve tv yazarı da Twitter'dan dizi setinde yaşanan taciz ile ilgili şunları yazdı:

''Yasak Elma dizisinin setinde yaşanan tatsız bir sıkıntıyla ilgili bilgi geldi az önce. Yemin ederim olanları dinlerken kanım dondu. Başta Fatih Aksoy olmak üzere konuya sahip çıkan ve destek atan herkesi tebrik ederim. Sektörün bir titreyip kendine gelmesi, bünyesinden bu tip şuursuzları kusması, hızla tahliye etmesi lazım. Yeterince insanın onuru, gururu, ruhu yara aldı. Elinizi artık vicdanınıza koyup 'Dur!' demek zorundasınız. Bedeli ne olursa olsun! Resmi olarak bir şikayet başvurusu yapıldığını öğrendiğim an konuyu detaylandırır, sonuna kadar da desteklerim. Ayrıca duyumlarıma göre zaten yapım ve oyuncular çok basiretli davranmış ve konuya gerekli müdahaleyi yapmış.''

YAPIMCI FATİH AKSOY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada hızla yayılan iddialar üzerine Hürriyet'in ulaştığı dizinin yapımcısı Fatih Aksoy, şunları söyledi: “Bugün karşı tarafla, mağdur olduğunu iddia ettiği kişiyle görüşeceğim daha sonra Talat Bulut’la. Bu olaylar tabii ki ağır ithamlar. O yüzden yanlış adım atmak ya da birilerini karalamak istemiyorum. Sonrasında ben yapımcı olarak üzerime ne düşüyorsa onu yapacağım. Bundan sonraki adli yargı süreci olursa nasıl ilerler bilemiyorum"

TACİZE UĞRADIĞINI İDDİA EDEN KİŞİ KONUŞTU

Dizi setinde taciz edildiğini iddia eden set çalışanı, yaşananları Ekmek ve Gül’e anlattı. İsmini vermek istemeyen 19 yaşındaki kadının anlatımına göre; olay şöyle gerçekleşti:

"Set çalışanı kadın, sahne öncesi Talat Bulut’un kravatını düzeltmek istiyor, Bulut da 'Odaya girelim orada düzelt' diyor ve odada tacizde bulunuyor.

Dava açmaya hazırlanan genç kadın, olayın ortaya çıkmasını ve üzerinin kapatılmasını istemediğine dikkati çekti: Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın. Ben daha 19 yaşındayım ve bir çok yaşıtıma yapılıyor bu. Karşımızdaki insan oyuncu olduğu için bu durumu yaşayanlar korkabiliyor, susabiliyor. Ben de belki hukuki yollardan bir şey elde edemeyeceğim ama en azından her yere duyurduğum için vicdanım rahat olacak ki bir daha kimse böyle bir olay yaşadığında susmayacak.Özellikle Eda (Ece) Hanım'la,Şevval (Sam) Hanım, Onur (Tuna) Bey, Sevda (Erginci) Hanım, Gün (Akıncı) Bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda.

"SEKTÖRDE TACİZ YAYGIN AMA SESSİZLİK VAR"

Yaşadığı olay sonrası sete gitmeyen genç kadın, setlerde tacizin çok yaygın olduğuna dikkat çekti: “Arkadaşlarımız tacize maruz kaldığı zaman, korkup susuyorlar. ‘Karşımızdaki oyuncu, hukuki yollara başvursak da onalar lehine kararlar verilir’ diyorlar. ‘Oyuncular ünlü olduğu için iftira atmakla suçlanırız’ diye düşünüyorlar. Ama ben bunu dile getirdikten sonra Talat Bulut’la daha önceden sorun yaşayan başka kadınlarla da tanışmış oldum, onlar da korktukları için sustuklarını söylediler. Karşımızdaki oyuncu olabilir ama bundan sonra kimsenin susmasını istemiyorum. Kadın olduğumuz için bunların başımıza gelmesine sessiz kalmayalım.”

Posta