Ayşenur Arslan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Ayşenur Arslan gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı
Güncelleme:

Canlı yayındaki sözleri sonrasında RTÜK'ün inceleme başlattığı, Halk TV'nin programını iptal ettiği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Arslan ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Arslan hakkındaki "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla başlatılan soruşturma kapsamında evinde gözaltına alındı.

Arslan'ın savcılıkta ifadesi alınmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. Arslan, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 Halk TV programını iptal etti

Halk TV, Ayşegül Arslan'ın programında Ankara'da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle "Canlı yayında edilen talihsiz sözler sebebiyle programı sonlandırma kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Arslan televizyon yayınında, saldırıya katılan terörist hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara'da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…'” şeklinde konuşmuştu. 

Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Mahiroğlu, açıklamasında, "Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Gazeteci Ayşenur Arslan hakkında Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Arslan hakkındaki soruşturmanın, "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.dası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

 Öte yandan Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

"Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz."

RTÜK'ten Halk TV ve Ayşegül Arslan’a inceleme

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Ayşegül Arslan’ın bir televizyon kanalında yayınlanan programında Ankara’da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ebubekir Şahin, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.