MHP'den Emin Çölaşan'a: Siz kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz

MHP'den Emin Çölaşan'a: Siz kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz
Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye yönelik yazdığı mektuba yanıt verdi.

Eğer sözünü ettiğiniz birliktelik gerçekleşseydi MHP, PKK'nın siyasi temsilcileriyle koalisyon hükûmeti kurmuş olacaktı. Ya da bir CHP-MHP koalisyonuna HDP dışarıdan destek verecekti. Siz kendinizi akıllı, âlemi saf ve enayi mi sanıyorsunuz?" diyen Yalçın, "CHP'nin bir eski genel başkan yardımcısı 2014 Aralık'ında TBMM'ye PKK'nın istekleri paralelinde bir yasa teklifi sunduğunu unuttunuz mu yoksa? O dönemde CHP'nin PKK'ya, İmralı canisine zımnen arka çıkan tutumu karşısında nerelerdeydiniz? Siz önce kendi mabadınızı temizleyin sonra başkalarınınkini yıkamaya tevessül edin, e mi Emin Çölaşan!" ifadesini kullandı.

Yalçın "Asıl siz utanın. Sizin türünüzden gazeteci takımını iflah etmeyen bu MHP fobisi ve alerjisi öyle görülüyor ki ebediyete kadar da yakanızı bırakmayacak" diye yazdı.

Çölaşan, "Devlet Bey’e mektubumdur… Aferin sana beyefendi!" başlığıyla yayımlanan yazısında "Beyefendi, bu iktidar yağcılığını, hükümet destekçiliğini artık lütfen bir yana bırakın da, hiç değilse belli konularda biraz olsun muhalefet yapmayı öğrenin" ifadesine yer vermişti.