Mustafa Cengiz aday olmayacak !

Mustafa Cengiz aday olmayacak !
Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in, güçlü bir liste hazırlayamaması sebebiyle aday olmayacağı iddia edildi.

Güneş Gazetesi'nden Doğan Sarıbeyoğlu'nun iddiasına göre, G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz listesinin yetersiz olduğu için tecrübeli isimleri yönetimine almayarak 26 Mayıs’taki seçimi kaybetmek istiyor.

FARKLI KARAKTER ORTAYA KOYDU

■ OCAK ayında yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda Dursun Özbek’i geçerek Galatasaray’ın yeni başkanı olan Mustafa Cengiz, 26 Mayıs’taki seçim öncesinde de adaylığını açıkladı. Ancak eski G.Saray yöneticisi Doğan Sarıbeyoğlu, Cengiz’e kulübün mali yapısının ağır geldiğini ve 18 gün sonra yapılacak olan başkanlık seçimini kazanmak istemediğini söyledi: “Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz, çok farklı bir karakter ortaya koyup farklı bir seçim stratejisiyle seçimi kazanmıştı.”

GÜÇLÜ EKİP KURACAKTI

■ Üç ay sonra yeni bir seçim yapacağı sözünü vermişti. Amacının daha güçlü ve deneyimli insanlarla yepyeni kadro oluşturarak daha güçlü bir ekip kurmaktı. Ancak benim kulağıma gelen duyumlar hiç de öyle değil. Başkan Cengiz’in bu seçimdeki stratejisinin, kazanmaktan ziyade kaybetmek üzerine kurduğu belirtiliyor. Güçlü isimleri kadrosuna almayan ve önerilen isimleri reddeden Mustafa Cengiz, bunu yaparak bir anlamda genel kurul üyelerini de kandırmış oldu.

KURNAZLIK YAPILMAMALI

■ Ayıp ettiğinin farkında değil. Galatasaray’da ilk defa bir üye yalan söyleyerek seçim sathına girmiş oldu. Başkanların tamamının Ali Sami Yen dahil kulüpte resimleri bulunuyor. Aynı yöntemi daha önce bir başkanımız uygulamıştı. Açıkça 6 aylık başkanlık yapacağını söylemişti. Bu durumda kongrede bir dönem başkanlığı tamamlamayan kısa dönem başkanların resimlerinin şeref tahtasına resimlerinin konmaması kararı alınmasında yarar olacak. Kurnazlık kulübün yararına olmalı, kişinin değil.

OYUNCAĞA İZİN VERİLMEMELİ

■ BEKLENMEDİK bir seçimde ona oy verenler karşısında nasıl duracak acaba utanmayacak mı? Şu anda onun listesine girenlerin acaba bu durum karşısında nasıl davranacaklarını merak ediyorum. Camiaya en az yarım yıl kaybettirmek bence çok ayıp olmuştur. Kaybetme arzusu ile seçime girenlere üyelerimizin oy vermesinin abes olacağını düşünüyorum. Galatasaray camiası böyle bir oyuncağa izin vermemeli. Vermeyeceğini de ben şahsım adına düşünüyorum.

ÖZBEK ÇOK BAŞARISIZ

■ DURSUN Özbek 2.5 yıl başkanlık yaptı, pek başarılı olamadı. 3 kupa kazandırdı ama şampiyon olamadı. En çok uğraşıyı mevcut arsalardaki inşaatlar için yaptı. Ada’ya başını çevirip bakmadı bile. Sportif konumlarda tam bir çöküşe neden oldu. Kimsenin talip olmadığı bir dönemde cesaret göstererek ben adayım demesi ile camiayı sevindirmişti. Başarılarının sportif alanda yine olmayacağını düşünüyorum, ama bu ara gerekli olan arazilerin değerlenmesi ile yararlı olacağını düşünüyorum.

ALİ'NİN SEÇİLME ŞANSI YOK

■ ALİ Bey'in şansı yok denecek  kadar  az. Liste yaparken 58 kişiyi zor bulabildi. Devamlı cep telefonumuza mesajları geldi. En sonunda G.Saraylı hanımların oyu ile seçimi kazanacağını beyan etti. Ggalatasaraylıyı kandırmak o kadar kolay değildir.

Güneş