'Taşların Dili'' 360'ta başlıyor

'Taşların Dili'' 360'ta başlıyor
Güncelleme:

Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinin izinde, devasa antik kentlerden günümüze uzanan bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz…

Gezgin Özgür Özgülgün ve Prof. Emre Zeytinoğlu’nun birlikte hazırladığı “Taşların Dili” ilk bölümüyle 10 Temmuz Cuma akşamı saat 22.00’da 360 izleyicileriyle buluşacak.

Tarih severleri; Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinin izinde, devasa antik kentlerden günümüze uzanan bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanan programın ilk bölümüyle Manisa Aigai Antik Kenti’nden yapılacak yayınla ekranlara merhaba diyecek. Her hafta ekrana gelecek “Taşların Dili”; eğlenceli ve derinlikli anlatım tarzı, sanatsal çekimleri, akıcı metinleri ve programda yer verdiği haritalar, grafiklerle desteklediği görsel diliyle hem arkeoloji meraklılarının hem de ekranları başındaki tüm televizyon izleyicisinin ilgisini çekmeyi hedefliyor. Antik kentleri keşfe çıkan gezgin Özgür Özgülgün ile Profesör Emre Zeytinoğlu’nun hikayesi, Anadolu topraklarında yatan bütün gizemleri, tarihi, medeniyetleri gün ışığına çıkarmaya hazırlanıyor.

Taşların Dili, Ege’den Akdeniz’e, İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya ülkemizin dört bir yanında yer alan antik kalıntılara yapılan gezilerde bu antik bölgelerin sıra dışı hikayelerini anlatıyor, programda arkeologlarla röportajlar ve kazı ekiplerinin çalışmalarını da gözlemleme imkanı sunacak programda, gezginlerin uğrak yerleri arasında Aigai, Bergama, Magnesia, Troya, Assos, Phaselis, Patara gibi pek çok antik kent bulunuyor.

360; değişen yayın anlayışı ile yeni programları ve yeni yüzleriyle hayatın tüm renklerini ve seslerini Ramazan ayında da ekranlara taşımaya devam ediyor.