Dukan diyetinden kısa kısa

Dukan diyetinden kısa kısa
Güncelleme:

Dukan diyeti yapmak isteyenlere kısa kısa bilgilendirici detaylar.

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Dukan Diyeti son yıllardaki en başarılı sonuç veren diyetlerden biri. Diyet yapanları bir diyet yapıyormuş gibi hissettirmeyen 4 aşama ise çok kolay. Bu diyetin hedeflenen kilo kaybına en başarılı şekilde ulaştırması insanlar tarafından en çok sevilen tarafı.

D1) İlk aşama kısa, hızlı ve hemen sonuç alınan atak aşamasıdır. Bu aşamada diyet çok hızlı kilo kaybı sağlayan 72 çeşit yüksek proteinli besinden oluşmaktadır. 

D2) İkinci aşama seyir aşamasıdır. Bu aşama gerçek kilo kaybının yaşandığı yöntemdir. Bu aşama sırasında diyette saf protein seçenekleri bulunmaktadır. Bu protein seçeneklerinde ise 28 çeşit sebze önerilir. Bazı günler sebze ve protein bazı günlerde ise sırf protein yiyorsunuz. 

D3 : Üçüncü aşama konsolidasyon aşamasıdır. Her gün protein ve sebze yenilebilen aşamaya geldiniz. Bu aşamaya gelmenin bir ödülü olarak ise haftada 1-2 gün karbonhidrat tüketmek serbest. Haftada 2 öğün ise kutlama kapsamında ne istiyorsanız yiyebiliyorsunuz. Ama unutmayın hızlı sonuç almak için iradeniz çok önemli. Bu aşamayı ne kadar süre yapacağınıza gelirsek verilen kilo başına 5 gün konsolidasyon aşamasındayız.

D4 : Dördüncü yani son aşama ise istikrar aşaması. Bu son aşamada normalde ne yemekten zevk alıyorsanız hiçbir sınırlama olmadan tüketebiliyorsunuz. Evet yanlış duymadınız canınız ne istiyorsa yiyin fakat tek kural haftanın her perşembesi sadece protein yiyorsunuz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.