Kilo vermenin bir kaç kolay yolu

Kilo vermenin bir kaç kolay yolu
Güncelleme:

Hızlı kilo vermek doğru olmadığı gibi birçok sorunu da yanında getirir...

Motivasyon bir amaca yönelik bir davranışı kontrol eden iç faktörlerdir, kişiyi harekete geçirir. Eğer motivasyonunuz yoksa ya da birileri tarafından düşürülüyorsa size çok hızlı kilo vermenizi tavsiye ederim. Evet, hızlı kilo verin yoksa başaramazsınız! Hızlı kilo vermek doğru olmadığı gibi birçok sorunu da yanında getirir. Ayrıca zihin- beden ilişkisini ve dengesini bozar. Ama gerçekten motivasyon sorununuz varsa hızlı kilo vermeli ya da hormon takviyesi almalısınız. Aslında bunlar hiç de sıcak bakılmaması gereken, geçici çözümlerdir. Önemli olan duygularınızı yönetmeyi öğrenmektir.

Hızlı kilo verirken haftada iki kilo verdiğinizde diyete devam etme isteğiniz sizi motive eder. Ancak yarım kilo verdiğinizde ya da hiç veremediğinizde motivasyonunuz bozulur ama böyle bir uygulama düşünüyorsanız mutlaka doktorunuzla birlikte hareket edin. Kolay kilo vermenin yolu motivasyondan geçer

Kendinizi yorgun, bitkin, halsiz mi hissediyorsunuz? Enerjiniz mi yok, kas gücünüzde azalma mı var? Mutsuz ve yaşama karşı karamsar mısınız? Spor yaparken zorlanıyor musunuz? Testosteron seviyeniz- de bir eksiklik vardır. Karın ve kalça bölgelerinizde oluşan fazla yağı göbeğinizde taşımanız, vücudunuzda testosteron seviyesini düşürürken östrojen seviyesini arttırır. Elbette fazla kilolu olmanın, testosteron seviyesiyle bir alakası yoktur. Bedeninizdeki fazla yağlarınız, kanınızda bulunan testosteronu emerek tüketir,  bu da sizi karamsar, cinselliğe ilgisiz, yorgun, bitkin ve halsiz biri yapar ve bu aynı zamanda motivasyonunuzun elinizden alınması anlamına gelir. Toplumda cinsel ilişki sonrası güç ve performans azalır şeklinde yanlış bir inanç vardır, hatta müsabaka öncesi sporculara cinsel ilişki yasaklanır. Oysa tam tersi cinsel ilişkiden sonra motivasyon, performans ve kas gücü artar.

Fazla kilolarınız kaderiniz olamaz

Dünyada bir insan bile zayıflayabiliyorsa, siz de zayıflayabilirsiniz. Dünyada ideal bedende yaşayan insanlar varsa, siz de ideal bedende yaşayabilirsiniz, bunun kaderle hiçbir ilişkisi yoktur. Kendi bedeninizi bu şekle sokmanızın da bununla hiçbir ilişkisi yoktur. Yalnız bu durumun kaderle şöyle bir ilişkisi vardır: Kaderin arkasına sığınarak umutsuzluğun, imkânsızlığın ve başarısızlığın onaylatılmasını beklemektesinizdir. Kader sizin bahanenizdir ve bu kadar değerli bir kelimeye haksızlık etmeniz düşünce yapınızdan kaynaklanmaktadır.

Birçok kilolu insanın başına gelenleri kaderle ilişkilendirmesi son derece yanlış, çünkü kader çok kutsal ve değerli kelimedir. Bunun gerçek manasını algılamadan kaderi bahane olarak kullanıp zayıflamanın önüne set çekenler, kilolarının bedeni terk etmesini engellemektedirler.