Fazla kilolarımı nasıl veririm?

Fazla kilolarımı nasıl veririm?

Hayat tarzınızı değiştiriseniz spor salonununda her gün kendinizi paralamaya pek gerek kalmaz.

LEYDİTÜRK ÖZEL / Yaşam boyunca göbekteki yağdan kurtulmak ve daha iyi bir görünüme sahip olmak için uğraşır dururuz. Çoğu zaman yaşam tarzımızı değiştirmeden 3-5 haraket yaparak göbeği eriteceğimizi düşünürüz fakat bu yanlıştır. Değişim ilk önce içinizde daha sonra hayat tarzınızda ve en son yaptığınız ekstra aktivitelerle başlar.

Yaşamınızdaki bu 6 noktaya biraz daha dikkat ederek kolaylıkla o tatlı mı tatlı ‘‘göbiş’’ten siz de kurtulabilirsiniz :)

1. Uyku: Az uyumak hormonal dengesizliğe sebep olur. Bioritminiz bozulduğu zaman daha fazla yemek tüketirsiniz. Bu yüzden 7 saatlik derin bir uyku istediğiniz şekle kavuşmanızda size çok yardımcı olacaktır.
.
2. Kısa kısa: Saatlerce fitness’ta kalıp kendinizi paralamak bazen gereksiz yorgunluğa sebep olur. Bunun yerine her gün yapacağınız kısa çalışmaları konsantre şekilde tamamlarsanız daha iyi sonuç alırsınız. Burada kilit nokta hangi haraketlerin size çok iyi geldiğini bilmekten geçer.

3. Şeker: Şeker sizin düşmanınızdır çünkü enerjiden çok yağa dönüşür. Çokca tüketeceğiniz protein ve sebzelerin içinde zaten ihtiyacınız olan şekeri alıyorsunuz. Kan şekerinizi düzenlemek için illa çikolata yemenize gerek yoktur. Kahvenize serpeceğiniz biraz tarçın baharat ile kan şekerinizi stabilize edebilirsiniz.

4. C Vitamini: Kış aylarında sizi hastalıktan koruması dışında vucuttaki yağı enerjiye çevirmesiyle bilinir. Eğer kötü beslendiğiniz bir öğünden kalktıktan sonra C vitamini seviyenizi yükseltirseniz negatif hislere ve yönlere daha az dikkatinizi verirsiniz. Kivi ve tatlı biberler içinde portakaldan daha fazla C vitamini vardır, tüketiniz.

5. Yağ yiyin: Evet yanlış okumadınız, yağ yakmak için yağa ihtiyacınız vardır! Doygunluğa daha kısa sürede ulaşmak için şekeri kesip sağlıklı yağlara yönelmelisiniz. Bahsettiğimiz yağ türü ‘‘iyi’’  kategorisinden somon, avakado ve ceviz bunlara örnek olabilir. Bu tür ürünler sizi daha tok tutarak nihayetinde daha az yemenize sebep olur.

6. Nefes: Nefes alış-verişinizi düzenleyerek bir çok psikolojiden ve durumdan en az zararı alarak çıkabilirsiniz. Derin çekilen ve göbekten yavaşça bırakılan nefes size rahatlık katacaktır. Unutmayın ki aşırı stres altında hızlıca yapılan spor ve egzersizin size faydası çok olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.