İşyerleri çalışanları hasta ediyor

İşyerleri çalışanları hasta ediyor

Araştırmaya göre çalışanların yüzde 28'i hoş olmayan bir çalışma ortamında bulunduğunu söyledi.

İnsanların önemli bir kısmı hemen hemen evlerinde geçirdikleri süre kadar işyerinde zaman harcıyor. Dolayısıyla oranın sağlıklı ve stressiz olması genel sağlık durumunu da etkiliyor. Ancak yapılan araştımalarda işyerlerinin sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıklarını artırdığı belirtildi.

Araştırmaya göre çalışanların yüzde 28'i hoş olmayan bir çalışma ortamında bulunduğunu, yaşamına ciddi zararlı etkiler olduğunu söyledi. Diğer yüzde 25'lik kesim ise stresin yaşamını ızdırap haline getirdiğini belirtti.

İşyerleri konusunda diğer yaygın bir şikayet ise sıkıcı ve zorba iş arkadaşların varlığı. Çalışanlar böyle kişilerin çalışma hayatını zorlaştırdığını düşünüyor.

İşyerlerinin başka bir olumsuz tarafı ise çalışanların sağlıksız yeme alışkanlıkları edinmesine sebep olması. Abur cubur yemek ve yeterince su içmamak bu sağlıksız beslenmeye örnek olarak gösterilebilir.

Araştırmada insanların dörtte birinin günde en az bir kere aperatif olarak bisküvi ve çikolata yediği ve ortalama üç bardak çay ve kahve içtiği tespit edildi. Dole Live Right yiyecek firmasının İngiltere'de yaptığı araştırmada çalışanların yüzde 50'sinin işyerini mesai saatleri içinde hiç terk etmediği ortaya çıktı. Bu kişiler ne yürümek, ne temiz bir nefes almak ne de öğlen yemekleri için bile dışarı çıkmıyor.

Yüzde 41'i gerçekten ihtiyacı olsa bile tuvalete gitmediğini beyan ederken, yüzde 47'si susamış olsa bile su içmediğini söyledi. Çünkü bu kişiler rahatsız olduğunu ifade etti.