İyi bir gece uykusu için yapmanız gerekenler

İyi bir gece uykusu için yapmanız gerekenler

Prof. Dr. Gülçin Gülşen, iyi bir gece uykusu için ipuçları verdi.

Fizyorem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr.Gülçin Gülşen, günlük yaşamda ciddi şekilde bel-boyun ağrınız olsa bile iyi bir gece uykusuyla bu acının hafifleyeceği bilgisini verdi. Gülşen, insan vücudunun uykuyla enerji topladığını ve kas-iskelet yapısının uykuda dinlenme sonrası iyileşme sürecini hızlandırdığını söyledi.

Günlük yaşamda farklı nedenlere bağlı olarak sırt ve boyun ağrısı oluşabilir. Bu durum uyku düzenini bozar ve ağrıyla iyi bir uyku uyumak mümkün olmaz. Hatta bazı ağrı kesicileri rahatlamak amacıyla kullansanız bile, yan etkileri nedeniyle uykusuzluksebebi olabilir. Böylece ağrıya bağlı gece boyunca iyi bir uykuyla dinlememiş vücut, kötü bir güne başlar.  

Yatak seçimi çok önemli

Yatağınız vücut ağırlığını desteklemeli, vücudun şeklini alacak kadar yumuşak olmamalı, ya da sert bir zemin gibi baskı yapmamalı, orta sertlikte bir yatak seçilmelidir. Yatak, iskelet sistemine uyumlu olmalı. Yatak tercihinde, zaman zaman popüler olan ürünlere değil, gerçekten sağlıklı olanlara itibar edilmeli. Yatak aksesuarlarına da aynı özen gösterilmeli. Yatak seçimini, tercih ettiğiniz markanın showroom mağazasında yatak üzerinde yatarak, sağa sola dönerek deneyerek yapın.