Sivrilerden doğal yöntemlerle korunun

Sivrilerden doğal yöntemlerle korunun

Genellikle nemli ve serin ortamlarda yaşayan sivrisinekler yaz aylarını kabusa çeviren minik kan emiciler..

Pratik ipuçlarıyla sivrisineklerden korunun!

Genellikle geceleri uykuları sabote eden sivrisinekler vücut ısısına ve gece uyurken çıkan karbondioksite gelir. Bu nedenle genellikle vızıltıları kulağımızın dibinde biter. Erkek sivrisinekler ısırmaz, dişi sivrisinekler kan depolar. Ufak tüyolarla sivrinsek saldırılarına maruz kalkmaktan kurtulun...

- Yaz günlerinde giyeceğiniz koyu renkli kıyafetler onlar için tam anlamıyla bir barınaktır. Açık renkli kıyafetler giymeye özen gösterin.

- Terli nemli bölgeler sivrisineklerin özellikle tercih ettiği bölgelerdir. Sık sık duş alın.

- Bahçe ve balkonunuzda sodyum lambaları bulundurun. Sivrisineklerin daha az gelmesini ve elektrik tasarrufu yapmanızı sağlar. Ayrıca camlarınıza sineklik taktırmak en kolay ve pratik çözümlerden biri olacaktır.

- Karanfil yağı, lavanta yağı ve portakal kabuğunun kokusundan hoşlanmazlar. Yaz akşamlarında hem hoş bir vücut losyonu olarak kullanabileceğiniz bu yağlar sizi sivrisinek saldırılarından da koruyacaktır.

- Çay ağacı yağı, okaliptüs ve nane yağı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı birkaç saniye içinde alacaktır ve o bölgeyi hızlı bir şekilde onaracaktır.

- Saf vanilya da sineklerden korunma olarak kullanılabilecek yöntemlerden birisi. Nabız noktalarına sürülen vanilya yağı bir anlamda sizi görünmez kılacak ve ısırıklardan kaçınmanızı sağlayacaktır.

- Yeşil limonun üstüne yerleştireceğiniz karanfiller de sinekleri evinizden uzak tutmanıza yardımcı olacaktır.

- Evinizin cam kenarlarına fesleğen ve lavanta saksıları yerleştirin. Fesleğen ve lavantanın sivrisinekleri kovucu doğal etkisi vardır.