Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın !

Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın !

İyi ısınmadan antrenmana başlamak gibi hatalar ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Active Gym antrenörlerinden Fatih Dilaver, spora başlamadan önce yapılan 3 büyük yanlışı anlatıyor.

İyi ısınmadan antrenmana başlamak!

Egzersiz öncesi kasları ısıtmak çok önemli diyor Fatih Dilaver. Daha sonrasında sakatlık yaşamamak ve daha iyi verim almak için kasların esnetilmesi ve nabzın belli bir düzeye gelmesi egzersizin etkilerini arttırır. Aksi takdirde yeterince ısınmadan antrenmana başlamak; çeşitli sakatlıklara, yırtılmalara vs. yol açabilir. Bu nedenle spor yapmadan önce vücudunuzu buna hazırlamalısınız!

Çabuk kilo vermek için aşırı kalın giyinmek!

"Çok kalın giyineyim, çok terleyelim!" düşüncesi yanlış. Kişi çok fazla terlediği zaman vücudunda da çok fazla su kaybı oluşuyor, bu da metabolizmayı aslında yavaşlatıyor.

Ne yapılabilir?

Çalışılan bölgenin ısısına göre kıyafet giyilebilir. Yeni çıkan terletmeyen veya teri Emen giysiler tercih edilebilir.

Çabuk sonuca ulaşmak adına yapabileceğinizin üzerinde çalışmak!

Yine en sık yapılan hatalardan biri, yapabileceğiniz hareket sayısının üzerine çıkmaya kendinizi zorlamak. Azim sporda tabii ki önemli fakat daha hızlı zayıflamak için vücudunuza haddinden fazla yüklenmek yanlış! Vücudunuzun ihtiyacına göre profesyonel kişiler tarafından program hazırlatıp, hazırlanan programa uymalısınız. Aksi takdirde vücut yorgun düşeceği gibi, sağlıklı bir spor yapmış olmaz ve istenilen verimi alamazsınız.

İyileşmek adına doktorunuzun verdiği ilacın hepsini bir günde tüketmek nasıl yanlış olacaksa, size özel hazırlanan programın sınırlarını zorlamak da o derece yanlış olacaktır