''A Milli Takım başarılıdır''

''A Milli Takım başarılıdır''
Güncelleme:

Kerem Tunçeri, A Milli Basketbol Takımı'nın, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi maçlar oynadığını belirtti.

Acıbadem Üniversitesi oyuncusu Kerem Tunçeri, "İtalya ve Almanya'yı yenmemizi kimse beklemiyordu. O yüzden bence gruptan çıkmak başarıdır. Hepsi çok iyi mücadele ettiler, hepsini kutluyorum" dedi.

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin yeni  ekiplerinden Acıbadem Üniversitesi'nin yeni transferi ve eski milli basketbolcu  Kerem Tunçeri, A Milli Basketbol Takımı'nın, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi  maçlar oynadığını belirterek, "Gruptan çıkmak başarıdır" dedi.
 
Kerem Tunçeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A Milli Takım'ın bir  geçiş süreci içinde olduğunu ve senelerdir başarı elde edilemediğini kaydederek,  "Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi maçlar çıkardık. İtalya ve Almanya'yı yenmemizi  kimse beklemiyordu. O yüzden bence gruptan çıkmak başarıdır. Hepsi çok iyi  mücadele ettiler, hepsini kutluyorum" diye konuştu.
 
Milli takımın gençleştirilmesini doğru bulduğunu anlatan tecrübeli  basketbolcu, ay-yıldızlı takımda yeni oyunculara ihtiyaç duyulduğunu aktararak,  şunları söyledi: "Avrupa'nın en iyi birinci ve ikinci ligi diye konuşuyoruz. Türk  basketbolunun ilk 4 içinde olması gerekiyor. Bu başarıyı yakalamak için milli  takım bazında bir şey yapılması gerekiyor. Altyapı milli takımlarında gayet  başarılıyız ama bunun üstyapıya yansıması gerekiyor. İnşallah gençler kendi  takımlarında istedikleri süreyi bulur, tecrübe kazanırlar ve daha sonra da A  Milli Takım'a bunu yansıtırlar."
 
"Ligin ismi çok önemli değil"
 
Kerem Tunçeri, Acıbadem Üniversitesi tercihiyle ilgili ise "Basketbol  oynamak için ligin ismi çok önemli değil" ifadesini kullandı.
 
Acıbadem Üniversitesi'nin basketbolda ilerisi için bir "yatırım  hedefi" olduğunu dile getiren 36 yaşındaki basketbolcu, İstanbul dışında bir  takımda oynamak istemediği için birçok kulübün içinden Acıbadem Üniversitesi'ni  seçtiğini vurguladı.
 
Tecrübeli bir ekip olduklarını kaydeden Kerem Tunçeri, çocukluk  arkadaşlarıyla tekrar buluştuğu Acıbadem Üniversitesi ile hedefledikleri  Basketbol Süper Ligi'ne yükseleceklerine inandığını belirtti.
 
Eski milli oyuncu, birkaç yıl daha basketbol oynamayı hedeflediğini,  basketbolu sevdiği için bırakmayı düşünmediğini kaydetti.
 
Kendisinin bir alt ligde basketbol oynamasını garip karşılayanların  olduğunu vurgulayan Kerem Tunçeri, "Basketbol oynamak için ligin ismi çok önemli  değil. Basketbolu seviyorum, kendime hala iyi bakıyorum, idmanlarda çok  çalışıyorum. Formumdan bir şey kaybetmedim" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kerem Tunçeri, 1. Lig'de çok kaliteli ekiplerin olduğunu ve ligin çok  zorlu geçeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Her takım birbirini yenebilecek kapasitede, o yüzden biz iyi  çalışarak sezon sonunda üst lige yükselen ekip olacağımıza inanıyoruz. Bana göre  Avrupa'nın en kaliteli ikinci ligiyiz. Bu sezon 1. Lig'de, Süper Lig'de mücadele  edecek takımlara gerek kadro yapısı gerekse organizasyonlarıyla kafa tutacak  takımlar var. O yüzden bu sezon heyecanlı ve seyir zevki yüksek olan kaliteli bir  lig olacağını düşünüyorum."