Anadolu Efes Euroleage için iddialı

Anadolu Efes Euroleage için iddialı
Güncelleme:

Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 2016-2017 sezonu Turkish Airlines Euroleague medya buluşması düzenledi.

Anadolu Efes Spor Kulübü, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 2016-2017 sezonu Turkish Airlines Euroleague medya buluşması düzenledi.

Başantrenör Velimir Perasovic  basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin hem Spor Toto Basketbol Ligi, hem de Euroleague'de başarı olduğunu söyledi. Türk basketbolunun en çok kupa kazanan takımı Anadolu Efes Spor Kulübü'nün başantrenörü Velimir Perasovic'in açıklamaları şu şekilde:
 
''Euroleague bu yıl sert geçecek''
 
"Euroleague'de rekabetin sert geçeceğini biliyoruz. En azından 10-12 takım Euroleague'i kazanmaya için mücadele edecek ve bunlar Final-Four oynayabilecek takımlar. Çok uzun bir sezon olacak ve ayakta kalan takım bir yerlere gelebilecek. Bizim de potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum. Oyunumuzu daha iyi geliştirebileceğimizi düşünüyorum''
 
''Laboral maçı duygusal bir maç olacak''
 
''Euroleague'teki ilk maçımız olan Laboral maçı tabi ki duygusal bir maç olacak. Takımı oldukça değiştirdiler. Rekabet seviyesi yüksek bir takım oluşturdular. İyi oyuncular transfer ettiler. Barniani gibi oyuncuları takımlarına ilave ederek seviyelerini yükselttiler. Zor bit maç olacak. Dolu bir arenaya sahipler. Konsantre olmamız gerekiyor. Maçı bu şekilde kazanmamız gerekiyor. Daha işin çok başındayız. Kimse takımların sınırlarını bilmiyor. Bizim içinde iyi başlamak önemli. Zor bir takvimimiz var. İlk başlarda Darüşşafaka, Olympiacos maçlarını kendi evimiz dışında oynayacağız ve bir sonraki maçı evimizde oynayacağız. Bu yüzden her maç önemli.''
 
''Euroleague'te değişen kurallar sonrası kimse ne olacağını bilmiyor''
 
''Euroleague'te değişen kurallar sonrası kimse nasıl bir çözüme kavuşacağımızı bilmiyor. Her maçta daha az baskı olduğunu düşünüyorum. Çünkü öncelerde çok büyük takımlar Top 16'ya kalamadılar. Böyle bir tehlikeleri vardı. Şimdi böyle bir şey yok. Bu bütün takımlar için bilinmeyen bir şey. Ama basketbol için iyi bir durum.''
 
''İki ligi de aynı anda düşünmeliyiz''
 
İki ligi de aynı zamanda düşünmemiz gerekiyor. Birini diğerinden ayrımayız. İkisi de bizim için çok önemli. Sorun şu olabilir. 8 tane yabancı oyuncumuz var, 2 tanesi Türkiye Ligi'nde dışarıda kalacak. Tabi ki bizi etkileyecek. Bu etkiyi en aza düşürmeye çalışacağız.
 
OYUNCULAR CEDİ OSMAN, DOĞUŞ BALBAY VE FURKAN KORKMAZ'DAN AÇIKLAMALAR
 
Anadolu Efes'in oyuncularından Cedi Osman, Doğuş Balbay ve Furkan Korkmaz da Doğan Haber Ajansı (DHA)' na yaptıkları özel açıklamada yeni gelen koç Perasoviç ile birlikte iyi bir uyum yakalayıp Türkiye Ligi ve Euroleague'te başarılı olmak istediklerini belirttiler.
 
Her üç oyuncu da Fenerbahçe'ye Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda kaybetmenin sebebini takım olarak henüz hazır olmamalarına bağladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda DHA'nın sorularını yanıtlayan Anadolu Efes oyuncuları, özellikle Turkish Airlines Euroleague'in yeni formatıyla kendilerini yoğun bir fikstürün beklediğini fakat sezon öncesinde yaptıkları çalışmalarla bu tempoya hazır olduklarını dile getirdiler.