Milliler ilk maçında Kanada'ya yenildi

Milliler ilk maçında Kanada'ya yenildi
Güncelleme:

A Milli Basketbol Milli Takımı, Kanada'ya diş geçiremedi, 12 Dev Adam güçlü rakibine 69-77 mağlup oldu.

Filipinler'in başkenti Manila'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'ya 69-77 mağlup oldu.

 Mall of Asia Arena'da oynanan mücadelenin başından sonuna kadar kontrolü elinde tutan Kanada, gruba galibiyetle başladı
 
CEDİ OSMAN ŞOKU
 
12 Dev Adam'ın genç yıldızı Cedi Osman, maçın son periyodunda talihsiz bir sakatlık yaşadı.
 
Bir pozisyonda ters bir şekilde yere düşen Cedi Osman, burkulma esnasında bir ses duyduğunu iletti. Bu pozisyonun ardından maçı bırakan milli oyuncunun durumu yapılacak kontroller sonucu belli olacak.
 
BİRKAN VE MELİH'iN GÖRÜŞLERİ...
 
Oyuncularımzdan Birkan Batuk, maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Yenebileceğimiz bir takıma mağlup olduk. Şut yüzdemiz düşüktü. Senegal maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz.'" şeklinde konuştu. Melih Mahmutoğlu ise, " Rakibi yeterince durduramadık. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Senegal maçı tehlikeli bir maç, elimizden geleni yapacağız.'' dedi.
 
TÜRKİYE-KANADA: 69-77

1.PERİYOT: 17-21 Kanada lehine
2. PERİYOT: 30-39 Kanada lehine
3. PERİYOT: 47-59 Kanada lehine
 
KANADA YİNE DE GÜÇLÜ
 
Filipinler'e Andrew Wiggins, Kelly Olynyk ve Jamal Murray gibi yıldızlarından yoksun gelen Kanada, yine de çok güçlü bir kadroyla turnuvada yer aldı.
 
Cleveland Cavaliers ile NBA şampiyonluğu yaşayan Tristan Thompson'ın yanı sıra Milwaukee Bucks'tan Tyler Ennis, Detroit Pistons'tan Joel Anthony, Toronto Raptors'tan Anthony Bennett ve Cory Joseph Kanada'nın 12 kişilik kadrosunda yer alan NBA oyuncuları. Kanada Milli Takımı'nda ayrıca bu sezon Olimpiakos'a transfer olan Khem Birch de yer alıyor. Genel menajerliğini Steve Nash'in yaptığı Kanada'yı, bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Jay Triano çalıştırıyor.