Müthiş maçta seri eşitlendi !

Müthiş maçta seri eşitlendi !
Güncelleme:

Fenerbahçe Ülker, çeyrek final serisinin ilk maçında yenildiği Pınar Karşıyaka’ya bu kez şans tanımadı.

Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Pınar Karşıyaka’yı 84-70 yendi, durumu 1-1’e getirdi.

İlk maçta rakibine evinde yenilerek saha avantajını yitiren sarı-lacivertli ekip, bu kez maça Oğuz ile başladı ve boyalı alanda hakimiyet kurdu. Obradovic, topun uzunlara geçmesi için ilk beşe Zisis ile Preldzic’i de koyunca, düzen tıkır tıkır işledi, Oğuz’un 9 sayısıyla 5. dakikada skor 13-6’ya geldi. Sadece attığı sayılar değil, rakip uzunları faul problemine sokması da önemliydi Oğuz’un, onu durdurmak için yapılan Palacios-Cemal değişikliğinin konuk takımın hücum düzenini bozması da cabası.

Oğuz coştu
Rakibi düzenden çıkardıktan sonrası daha rahat geçti Fenerbahçe Ülker için, Karşıyaka bazen 4 kısa, bazen iki 4 numarayla sahada bulunmak zorunda kaldı, bu da Fenerbahçe’nin kısaldığı anlarda sıkıntı yaşamasını engelledi. Pınar Karşıyaka’nın ilk yarıyı sadece ilk çeyrekte bulduğu iki boyalı alan sayısıyla bitirmesi uzunların arasındaki farkın göstergesiydi.
Zaten maçın galibinin belirlendiği anlar da, ikinci yarının ortasında yine Oğuz’un sahada bulunduğu anlardı. 16 dakikaya 15 sayı sığdırdı dev oyuncu, onun yaptığı perdelerden arkadaşları da rahatça potaya giderek yararlandı.
İlk maçta da yazmıştık, Fenerbahçe rakibine üstünlük kurmak için mutlaka boyalı alandaki gücünün farkına varmalı. Pınar Karşıyaka cephesinde ise tempo ve dış şut yüzdesi işin anahtarı. Dün de maça tutundukları anlar, Strawberry ve Dixon ile dışarıdan isabet buldukları anlardı. Ancak maç sonundaki 30’da 9 üç sayı isabetiyle Fenerbahçe’yi devirmeleri imkansızdı.

İki maç İzmir’de
Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka serisinde 3. ve 4. maçlar İzmir’de oynanacak. İstanbul’da 1-1’e gelen seride, Karşıyaka’nın ev sahibi olacağı 2 maçı da aynı takım kazanırsa 3-1 ile tur atlayacak. Takımlar yine birer galibiyet elde ederse, finalisti belirleyecek son maç için seri yeniden İstanbul’a taşınacak. İzmir’deki maçlar perşembe ve cumartesi günleri oynanacak.

 Maç sonu gerginlik

Pınar Karşıyakalı oyuncuların maç sonunda taraftarlarıyla saha ortasında ‘Kaf Sin Kaf’ çekmesine Fenerbahçe tribünleri tepki gösterdi. Ancak bu tepkinin dozu artıp, soyunma odasına giden basketbolculara küfüre dönüşünce ortam gerildi.
İzmir ekibinin kaptanı İnanç Koç, kendilerine küfür eden bir taraftara tepki gösterirken, arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Taraftardan ilgi yok
Fenerbahçe, taraftarı Karşıyaka ile oynanan 2. maça da beklenen ilgiyi göstermedi. Bu sezon birçok maçta çok daha fazla seyirci önünde oynayan sarı-lacivertliler, bu kez, yarısına yakını boş olan tribünler önüne çıktı. Pınar Karşıyaka taraftarları ise kendilerine ayrılan tribünün büyük bölümünü doldurmayı başardı.

1-840.jpg