Pınar Karşıyaka’da hedef yarı final

Pınar Karşıyaka’da hedef yarı final
Güncelleme:

Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda yenerek saha avantajını eline geçiren Pınar Karşıyaka, gözünü yarı finale dikti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Pınar Karşıyaka, inişli-çıkışlı geçen sezonun ardından play off’taki ilk sınavda henüz 3 hafta önce Eurocup’ı kazanan Galatasaray Odebank’ı deplasmanda 74-67 yendi, saha avantajını eline geçirdi.

Şampiyon kadrosundaki yıldızları kaybeden, 3 yeni oyuncusunu uyum sorunuyla gönderen, sakatlıklar yüzünden 7 yabancılı rakipler karşısında 4 yabancıyla mücadele eden Pınar Karşıyaka, üst üste 7’nci kez play-off’a kaldıktan sonra sezonun final etabına müthiş başladı. Kulüpteki yönetim krizi ve maç öncesi yaşanan maaş tartışmalarından bile etkilenmeyen Pınar Karşıyaka, normal sezonu 3 basamak üzerinde tamamlayan Galatasaray Odebank’ı 10 sayı geriden gelip yendi.

Pınar Karşıyaka, rakibini yarın saat 19.30’da Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak maçta da mağlup ederse Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde üst üste 4’üncü kez play off’ta yarı finalist olacak. NTV Spor’un yayınlayacağı maçın biletleri öğrenci 20, tam 30 TL’den satılacak. Mücadelede kombine kartlar da geçerli olacak.

Pınar Karşılaka, Galatasaray Odebank’a bu sezon Eurocup’ta elenmesine rağmen rakibiyle evinde lig ve Avrupa’da oynadığı 2 maçı da kazandı. Ufuk Sarıca, “Eksiklerimizi dert etmeden, kapasitemizi zorlayarak oynamaya çalışıyoruz. Şimdi evimizde belirleyici olacak maçın değeri daha da arttı. 3 yıldır üstümüzdeki takımları eliyoruz. Yine bunu başaracağız” dedi.

GÜVENİ SARICA

Pınar Karşıyaka, şimdiye kadar Antrenör Ufuk Sarıca önderliğinde play off’ta maç kazandığı hiçbir seriyi kaybetmedi. Sarıca’yla geçtiğimiz 3 yılda Türkiye’deki 3 kupayı da kazanan Pınar Karşıyaka, 2012-13’te ilk turda Fenerbahçe’yi 2 maçta da yenip eledi, yarı finalde sezonun şampiyonu Galatasaray’a 3-0’la elendi. 2013-14’te saha dezavantajı ve deplasmandaki ilk maçı kaybetmesine rağmen Anadolu Efes’i 2-1’le geçen Pınar Karşıyaka, yarı finalde Fenerbahçe’ye 3-0’la teslim oldu.

Geçen sezon çeyrek finalde Banvit’i 2-1’le eledikten sonra yarı finalde Fenerbahçe’yi saha dezavantajıyla 3-1’le geçen, Anadolu Efes’i ise finalin deplasmandaki ilk maçını kaybetmesine rağmen 4-1’le süpüren Pınar Karşıyaki, güçlü rakiplerin arasında tarihi bir şampiyonluk yaşadı.