Rus Ekaterinburg takımı AGÜ maçı için Kayseri'ye geliyor

Rus Ekaterinburg takımı AGÜ maçı için Kayseri'ye geliyor

Türk futbolcuların transferini yasaklayan ve voleybol takımlarının Türkiye'ye gitmesini engelleyen Rusya, sürpriz bir karar aldı.

Rus Ekaterinburg Kadın Basketbol Takımı, yarın Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile oynayacağı Avrupa Ligi maçına geleceğini bildirdi.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlik sadece siyasi ve ekonomik ilişkileri değil sporu da etkiledi.

VOLEYBOL TAKIMLARINI GÖNDERMEDİLER
Rusya Voleybol Federasyonu, Avrupa kupalarında mücadele eden Dinamo Moskova ve Belogorie takımlarının Türkiye'de oynayacağı Avrupa kupaları maçlarına gelmelerine izin vermedi.

AVRUPA SAMBO ŞAMPİYONASI'NA GELMEYECEKLER
Rusya  Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şahsen yaptığı bir spor dalı olan samboda, 5-6 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na Rusya Milli Takımı katılmayacak.

FUTBOLDA TRANSFERİ YASAKLADILAR
Rusya Spor Bakanı ve aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko da kış transfer döneminde Türkiye'den yeni transferlere izin vermeyeceklerini açıkladı. Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz ile ilgili de konuşan Mutko, "Gökdeniz Rus sayılır. Çok iyi bir kişilik. Herkes onun gibi olsa her şey iyi olurdu" açıklamasını yaptı.

1-20151202170505.jpg

Voleybol, futbol ve samboda bu olumsuz gelişmeler olurken, basketbolda sürpriz bir durum yaşanıyor.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde yarın Kayseri'de oynanması gereken Abdullah Gül Üniversitesi-UMMC Ekaterinburg karşılaşması oynanacak. 

Rus ekibi, yarın saat 19.00'da yapılacak karşılaşmaya geleceğini bildirdi. Abdullah Gül Üniversitesi'nin yetkilileri de Ekaterinburg kafilesi için bir otelde yer ayırttı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde oynanacak karşılaşmanın biletleri 2.5 TL'den satılıyor.

Abdullah Gül Üniversitesi, geride kalan 5 maçta aldığı 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 4’üncü sırada yer alıyor. 

Avrupa'nın en güçlü kadrolarından birine sahip olan UMMC Ekaterinburg ise, grupta oynadığı 5 maçı da kazanarak liderlik koltuğuna yerleşti.

DHA