Brezilya galibiyetle turladı !

Brezilya galibiyetle turladı !
Güncelleme:

Dünya Kupası E Grubu'nda Sırbistan'ı 2-0 mağlup eden Brezilya, grubu lider bitirdi.

Brezilya ile Sırbistan, tarihlerinde 20. kez karşı karşıya geldi. İki takım, Yugoslavya dağılmadan önce 18 kez, Sırbistan döneminde ise 1 kez karşılaşmıştı. Lider Brezilya, Sırbistan'ı Paulinho ve Thiago Silva'nın golleriyle 2-0 mağlup ederek grubunu lider tamamladı. 3 puanlı Sırbistan ise turnuvaya veda etti.

Brezilya'da 10. dakikada Marcelo sakatlandı! Real Madrid formasını giyen futbolcu, sakatlığı gerekçesiyle oyuna devam edemedi ve gözyaşları içinde saha kenarına geldi. Tecrübeli futbolcunun yerine oyuna Filipe Luis dahil oldu.

Mücadelede 36. dakika oynanırken Brezilya ilk golünü attı. Philippe Coutinho'nun savunma arkasına attığı şık pasta topla ceza sahası içerisinde buluşan Paulinho, karşı karşıya kaldığı Stojkovic'i mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, Brezilya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.Brezilya galibiyetle turladı ! - Resim : 1

Maçın 68. dakikasında Brezilya farkı 2'ye çıkardı: Sol taraftan Neymar'ın kullandığı köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Thiago Silva, yaptığı şık kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Brezilya, maçı 2-0 kazanarak rahat bir 3 puan elde etti. Tangocular, bu sonuçla grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Grubun diğer maçında ise İsviçre, Kosta Rika ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından  İsviçre, Brezilya'nın ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. Brezilya'ya 2-0 kaybeden Sırbistan ise turnuvaya 3 puanla 3. sırada veda etti. Kosta Rika ise turnuvayı 1 puanla kapadı. Brezilya, son 16 turunda Meksika ile, İsviçre ise İsveç'le karşı karşıya gelecek.

Brezilya galibiyetle turladı ! - Resim : 2