De Gea, Real Madrid yolunda

De Gea, Real Madrid yolunda
Güncelleme:

Sezonu eli boş kapatacak olan Manchester United, İspanyol kalecinin gidişine engel olamayacak gibi...

Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal, Real Madrid'in ısrarla kadrosuna katmak istediği kaleci David De Gea'yı ellerinde tutmalarının çok zor olduğunu itiraf etti.
 
Van Gaal, Sky Sports'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: "O bir İspanyol. Kız arkadaşı da İspanyol. Ailesi neredeyse her hafta onu izlemek için İngiltere'ye geliyor ve bu durum onun için zor. Karşısına bir başka büyük takıma gitme fırsatı çıktı. Bir İspanyol takım onun için geldi.
 
Kendisi için karar vermek zor olacak. Bu iki harika kulüp arasında seçim yapmak zorunda. Eğer kalırsa çok mutlu oluruz. Giderse de yerini doldurmak için kaleci listemiz hazır. Sadece kaleci değil her pozisyon için organize olmalıyız."
 
2013-2014 sezonunda İngiltere Premier Lig'de Futbolcular Birliği tarafından yılın en iyi ilk 11'ine seçilen De Gea, 2011 yazında Atletico Madrid'den 18.9 Milyon pound bonservis bedeliyleManchester United renklerine bağlanmıştı.
 
Kırmızı Şeytanlar ile sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecek olan 24 yaşındaki kaleci, İngiliz ekipte 175 resmi maça çıktı ve 61'ini gol yemeden tamamladı.
 
De Gea, 2001'de Parma'dan 32.6 Milyon pound bedelle Juventus'a gelerek dünyanın en pahalı kalecisi unvanını elinde bulunduran Gianluigi Buffon'dan sonraki en pahalı 2. kaleci olmuştu.
 
Goal.com