Tahkim Kurulu noktayı koydu

Tahkim Kurulu noktayı koydu

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığı'nın dışında kurs açarak, kuşak sınavı, dan diploması, antrenörlük belgesi ve millilik belgesi verme gibi faaliyetler yasaklandı.

Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Türkiye Taekwondo Federasyonu dışında başka paralel oluşumların taekwondo ile ilgili faaliyet yapamayacağına hükmetti.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde taekwondo ile ilgili Türkiye Taekwondo Federasyonu dışında başka bir kurumun faaliyet yapamayacağına ilişkin verdiği disiplin kurulu cezasına yapılan itirazı reddetti.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Disiplin Kurulu, 23 Haziran 2016 tarihinde aldığı kararla, İstanbul ili antrenörü Fevzi Kuvvet’i ‘Global Taekwondo’ adı altında Türkiye sınırları içinde ‘Federasyon’, ‘Dernek’ gibi isimlerle Milli Eğitim Bakanlığı’nın modül onayı ile Halk Eğitim Merkezleri’nde kurs açmak, kuşak sınavı, dan diploması, antrenörlük belgesi ve millilik belgesi vermek ve para toplama nedenleriyle 3 yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırmıştı.

Antrenör Fevzi Kuvvet ise 15 Temmuz 2016 tarihinde bu karara itiraz etmişti. Fevzi Kuvvet’in itirazını 06 Eylül 2016 tarihinde toplanarak inceleyen Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, itirazı reddederek Türkiye Taekwondo Federasyonu’nu haklı buldu. Tahkim Kurulu’nun kararında sahtecilik fiilinin oluşturulduğu, paralel bir federasyon oluşturma ve buna göre belge dağıtma eylemine göre Türkiye Taekwondo Federasyonu Disiplin Kurulu’nun en üst hadden ceza vermekte haklı olduğuna vurgu yaptı.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava devam ediyor.