Efsane 2. Lig'de hoca oldu

Efsane 2. Lig'de hoca oldu
Güncelleme:

İspanya İkinci Futbol Ligi ekiplerinden Real Oviedo, yeni teknik direktörünü Fernando Hierro olarak açıkladı.

Kulübün, resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, İspanyol  basınında çıkan "Hierro, Oviedo'da" haberlerine atıfta bulunularak, "Oviedolular  günaydın. Gerçekten de Hierro, Real Oviedo'nun yeni teknik direktörüdür."  denildi.

Futbolcu olarak kariyerinin en önemli ve en uzun dönemini 1989-2003  yılları arasında Real Madrid forması ile yaşayan Hierro, aynı dönemlerde İspanya  Milli Takımı'nın da değişmez ismi oldu. Hem Real Madrid hem de İspanya Milli  Takımı'nda kaptanlık yapan Hierro, Real Madrid ile 5 lig, 3 Şampiyonlar Ligi ve 2  Kıtalararası Kupa kazandı. Futbolu bıraktıktan sonra 2007-2011 yılları arasında  İspanya Futbol Federasyonu'nun da sportif direktörlük görevini üstlenen Hierro,  daha sonra İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti'nin yardımcısı olarak  2014-2015 sezonunda Real Madrid'de çalıştı.
 
48 yaşındaki Hierro, Real Oviedo ile anlaşarak teknik direktörlük  kariyerine ilk adımı atmış oldu. Hierro'nun, Oviedo ile 1+1'lik sözleşme  imzaladığı belirtiliyor. İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo  kentinin takımı olan Real Oviedo, geçen sezon ikinci ligi, 9. sırada  tamamlamıştı.