''21 takımlı lig neden olmasın''

''21 takımlı lig neden olmasın''

Demirören, kulüplerin anlaşması halinde Süper Lig’den düşmeyi kaldırıp 21 takıma çıkarmayı düşünebileceklerini söyledi.

Demirören, kulüplerin anlaşması halinde ligden düşmeyi kaldırabileceklerini söyledi, “Bu konuya sıcak bakıyorum. Premier Lig 20 takımla oynanıyor. Süper Lig neden 18 takımda kalsın. Seçim sonrası bunu kulüplere açacağım” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören kulüplerin anlaşması halinde Spor Toto Süper Lig’den düşmeyi kaldırıp 21 takıma çıkarmayı düşünebileceklerini söyledi.

Bu konuya sıcak baktıklarının altını çizen Demirören “Kayseri Erciyesspor başkanı bana geldi. Premier Lig’i örnek alarak Süper Lig AŞ kuruluyor. Premier Lig 20 takımla oynanıyor. Süper Lig neden 18 takımda kalsın. Ben de dedim ki buna Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüpleri karar verir” dedi.

Demirören, “Süper Lig AŞ 2017’de kurulacak. Onlar bu sezon başlasın bu uygulama diyor. Bu durumda mevcut 18 kulüp gelirlerinden feragat ederek onları ligde tutmaları lazım. Bunu hangi takım yapar? Sabit gelirleri oldukça yüksek. 2017’de başlayabilir ama öncesinde başlar mı bilemiyorum. Evet bu konuya sıcak bakıyorum. Bunu seçim sonrasında kulüplere açacağım. Karar onların” ifadelerini de kullandı.

Paraşüt sistemi

Demirören “Paraşüt sistemini getireceğiz bundan sonra. Liglerden düşen takımlar için başlatacağımız sistemle düşen takımların maddi kayıpları çok büyük olduğu için bunlara yardımcı olacağız” diye konuştu.