''Böyle bir dönüş olması gerekiyordu''

''Böyle bir dönüş olması gerekiyordu''

Çek Cumhuriyeti galibiyetinin gururunu yaşayan Fatih Terim, oynayanı, oynamayanı herkesin takım ruhunu gösterdiğini söyledi.

Çek Cumhuriyeti karşısında alınan galibiyetle morali yerine gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, grubu geçmeye çok yakın olduklarını dile getirdi.
 
Tecrübeli teknik adam, “Yarın (bugün) Allah nasip ederse, gruptan  yüzde 80-90 gibi duruyor. Futbol bu tabii... Ümit ederim geçeriz. Rakip Galler gibi gözüküyor ama önce bir geçelim. Şimdi bir şey demek yanlış olur” dedi.
 
“İlk 2 maçta demek ki hatalı davrandım” diyerek özeleştiri yapan Terim, “Bu maçta daha iyiydi herhalde... Hepimizin ortak noktası; Türkiye’nin taktiği, fiziği ve sistemi tamam ama duygusu, yüreği, mağlubiyetlere refleksini göremedik ve üzüldük. Bugün (dün) bunların hepsini gördük. Yarını bile beklemeyebilirdik. Oyuncular fikren ve psikolojik olarak yıprandı. Bu güven ancak kazanarak alınırdı” ifadesini kullandı.
 
Geleceğe dönük düşüncelerini de anlatan Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu güzel mücadelenin sonucu tura yeter. O zaman anlamlı olur. Turnuvadan elensek çok üzülürüm. Şu gerçek ki, biz devam edersek yeniden başlamış gibi olacağız. Açıkçası buradan sonra daha iyi olacağımızı düşünüyorum, tecrübemiz onu söylüyor.”
 
Önceki günkü basın toplantısında “Kampta beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olaylar yaşandı” diyen Fatih Terim, sorunlarla ilgili, “Bugün sabah itibariyle bitti. Orada bir sıkıntı yok” dedi.
 
Terim, İspanya maçından sonra UEFA’nın yanlışlık yaparak, Türkiye’nin iddiasının kalmadığını duyurduğunun hatırlatılması üzerine, “Onlara ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözünü hatırlatmak lazım. Bazen böyle yanlışlıklar oluyor. Herhalde aldığımız ilk sonuçları dikkate alarak bir ümitsizliğe kapılmışlardır” yorumunu yaptı.
 
TRT’ye protesto 
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TRT muhabirinin sorusu üzerine, “TRT’nin sorularını cevaplamıyorum. Sizle alakası yok. Ne TRT’ye röportaja gidiyorum, ne de sorularını yanıtlıyorum. Bundan sonra hiç niyetim yok” ifadelerini kullandı.
 
‘Emre kendi çıkmak istedi’
 
Emre Mor’un performansını değerlendiren Emre Mor, “İspanya maçında Emre’yi bile bile koymadım. O hengamede kendisini  kaybedebilirdik. Buraya kurtarıcı gibi gelmesi onu kazanmak adına çok önemliydi. Bence Türk Milli Takım’ı önemli bir oyuncu kazandı. Bugünden sonra sahaya daha da güvenli çıkacaktır. Yorulduğu için çıkmak istedi, çıkarmayacaktım” dedi.