Kosova, Hırvatistan maçından umutlu

Kosova, Hırvatistan maçından umutlu

Albert Bunjaki ve milli futbolcular, Hırvatistan maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kosova Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Albert Bunjaki ve milli futbolcular, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaşacakları Hırvatistan maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Bunjaki, UEFA kriterlerine uygun bir  statları bulunmadığı için Hırvatistan maçını Arnavutluk'ta oynayacaklarını  anımsatarak, "Arnavutluk'ta da taraftarların büyük desteğini hissedeceğimizden  eminim." dedi.
 
Hırvatistan'ın sadece sporda değil her alanda Kosova'ya destek  olduğunu aktaran 45 yaşındaki teknik adam, "İlk defa Hırvatistan gibi büyük bir  takımla karşılaşacağız. Futbol her zaman sürprizlere açık. Biz de bunu sonuna  kadar kullanacağız." açıklamasında bulundu.
 
Yeni bir takım olduklarını ve zamana ihtiyaç duyduklarını belirten  Albert Bunjaki, Dünya Kupası Elemeleri'nde iyi sonuçlar alarak rakiplerini  şaşırtmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Asıl hedeflerinin 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak olduğunu  vurgulayan Bunjaki, futbolcuların enerjileriyle bu hedefi  gerçekleştirebileceklerini gösterdiğini kaydetti.
 
"Türkiye maçı için de şimdiden heyecanlıyız"
 
Dünya Kupası Elemeleri'nde oynayacakları diğer karşılaşmaları da  değerlendiren Bunjaki, özellikle Türkiye ile yapacakları maçın ilginç olacağını  belirtti.
 
Albert Bunjaki, "Gruptaki 4. karşılaşmamız olacak Türkiye maçı için de  şimdiden heyecanlıyız. Türkiye ve Kosova'yı destekleyen taraftarların da  katılımıyla çok güzel bir atmosfer olmasını bekliyorum." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in dünyanın en iyi teknik  direktörlerinden biri olduğuna dikkati çeken 45 yaşındaki çalıştırıcı,  Türkiye'nin Avrupa futbolunda önemli isimlere sahip bir takım olduğunu kaydetti.
 
 "Hırvatistan maçı zor geçecek"
 
Rusya Premier Lig takımlarından Anzhi'de forma giyen milli futbolcu  Bernard Berisha da, Hırvatistan ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını  belirterek, "Hırvatistan, kaliteli oyunculara sahip bir ekip. Ama biz takım oyunu  sergilediğimiz takdirde sahadan iyi bir sonuçla ayrılabiliriz." ifadelerini  kullandı.
 
12 Kasım'da Türkiye ile deplasmanda oynayacakları müsabakayla ilgili  görüşlerini de aktaran 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Kasım ayında  karşılaşacağımız Türk kardeşlerimizle sahada iyi bir gösteri sunacağız. Hak eden  taraf kazanacak." diye konuştu.
 
"Rakiplerimiz bizi iyi tanımıyor"
 
Gençlerbirliği forması giyen Vedat Muric ise Hırvatistan karşısında  iyi bir sonuç alabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını  belirtti.
 
Genç bir kadroya sahip oldukları için avantajlı olduklarını vurgulayan  Muric, "Rakiplerimiz bizi iyi tanımıyor. Teknik direktörümüz Hırvatistan'ı çok  iyi analiz etmiş. İyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde  bulundu.
 
Türkiye maçıyla ilgili de yorum yapan 22 yaşındaki forvet, Türk  futbolunu iyi tanıyan biri olarak Kosova'ya yardımcı olmaya çalışacağını ifade  etti.
 
100'er bin avro ödül
 
Kosova Milli Takımı'nın antrenmanını izleyen Kosova Meclis Başkanı  Kadri Veseli ise 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılmaları durumunda milli takımdaki  herkese 100'er bin avro ödül verileceğini açıkladı.
 
4 ay önce UEFA, ardından da FIFA üyeliğine kabul edilen Kosova,  böylece Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele etmeye hak kazanmıştı. İlk resmi  maçını deplasmanda Finlandiya'ya karşı oynayan Kosova, sahadan 1-1'lik sonuçla  ayrılarak ilk puanını elde etmişti.