Mersin Büyükşehir Belediyesi-tarsus Belediye Maçının Ardından

Mersin Büyükşehir Belediyesi-tarsus Belediye Maçının Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi, evinde bir diğer Mersin ekibi olan Tarsus Belediyesi’ni 91-84 yendi.

- Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi, evinde bir diğer Mersin ekibi olan Tarsus Belediyesi’ni 91-84 yendi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maça çok iyi başladıklarını ifade ederek, "Ancak maçın ilerleyen dakikalarında inanılmaz hatalar yaptık. Bu da rakibimizin aradaki sayı farkını eritip bizi yakalamasına neden oldu. Bunu sürekli yapıyoruz. Evimizde oynadığımız maçta büyük bir hata yapıyorduk. Bizim gibi bir takımın yapmaması gereken bir hata olarak görüyorum. Bunun üstünde çalışmamız ve durmamız gerekiyor. Tarsus Belediye takımını da tebrik ediyorum. Maçı bırakmadılar ve aradaki büyük sayı farkını kapatıp maçın sonuna doğru bizi yakaladılar. Yendiğimiz için mutluyuz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin oyuncusu Burcu Taşbaş ise iyi bir mücadele edip kazandıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Şimdi önümüzde bir Avrupa Kupası maçımız var. Onu da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

TARSUS BELEDİYE CEPHESİ

Tarsus Belediyesi Antrenörü Olcay Orak, ilk periyottaki 35-21'lik skorun maçın özetini gösterdiğini belirterek, "Hiçbir maçta bu kadar sayı yememiştik. Maça çok kötü başladık. İlerleyen periyotlarda toparlanmaya çalıştık. Özellikle de son periyotta çok iyiydik. Öne geçebileceğimiz bir ortamda oldu ama yapamadık. Son periyottaki performansımızı genele yaymamız gerekiyor. Kadro konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Maçı neredeyse 5 oyuncuyla tamamladık. Hakemler konusunda da sıkıntılar yaşadık. Hakemleri eleştirmeyi sevmem ama hakemlerimizin bu maçtaki yanlış yorumları da bizi olumsuz etkiledi. Bunların hiç biri bahane değil bunun farkındayım. Yenildiğimiz için üzgünüz. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediyesi'nin oyuncusu Burcu Çiğil de maça çok kötü başladıklarını vurgulayarak, "Maçın ilerleyen dakikalarında toparlandık ama olmadı. Özellikle son periyotta çok iyi bir oyun sergiledik. Bugün eksik oyuncularımız da var ancak bu mazeret değil. Diğer maçlara iyi başlayıp, kazanmak istiyoruz" dedi.

İHA