''Emre Mor'a 45 dakika yetti''

''Emre Mor'a 45 dakika yetti''

Fatih Terim’in genç yetenek Emre Mor’u Fransa 2016 kadrosuna alması Danimarka’da burukluk kulübünde sevinç yarattı.

Emre Mor’un kulübü Nordsjaelland Sportif Direktörü Carsten W. Jensen, “Kulüp olarak Emre Mor’u seçilmesinden dolayı tebrik ediyoruz. Tüm FC Nordsjaelland onun arkasında olup, kendisini Avrupa Şampiyonası’nda merakla takip edeceğiz. Emre ve kulüpte onun etrafında olan takım arkadaşları, antrenörler ve idareciler süper bir iş yaptılar. Bütün FC Nordsjaelland onu desteklemekte ve başarılar dilemektedir” dedi.

Danimarka Milli Takım Teknik Direktörü Aage Hareide de, Emre Mor gibi üstün yetenekli tipik bir oyuncuyu kaybetmekten üzüntü duyduğunu söyledi. İtalyan Mediano Spor gazetesine bir röportaj veren Nordsjaelland Teknik Direktörü Kasper Hjulmand, Emre Mor’un yeteneklerinden Danimarka’nın faydalanamamasının üzücü ve trajedik olduğunu dile getirdi.

Danimarka’nın en büyük tabloid gazetelerinden Ekstra Bladet, “Türkler Mor’a seviniyor: O bizim Messimiz” başlığıyla manşetten verdiği habere iki tam sayfa ayırdı.

Gazete, diğer başlığında “45 dakika yetti” derken, Emre Mor’un, Karadağ maçında son 45 dakika sahada kalmasının Fatih Terim’i ikna etmeye yettiğini yazdı.

Haberde ayrıca, Emre’nin nihai kadroda yer alacağını çok az kişinin tahmin ettiğine işaret ederken, Karadağ maçında çok güzel işler yapan Emre konusunda medyanın Terim’e baskı yaptığı öne sürüldü.

Milliyet