A Milliler Ermenistan'a 2 puan kaptırdı!

A Milliler Ermenistan'a 2 puan kaptırdı!
Güncelleme:

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. maçında A Milli Futbol Takımı, Eskişehir'de karşılaştığı Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 5. maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım'da Teknik Direktör Stefan Kuntz, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk yarı istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirten Kuntz, "Yaklaşık 10 pozisyona girdik. Onları gole çeviremedik. Öncelikle ilk devrede oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. İlk devrede eleştireceğim konu pozisyonları gol yapamamamız. Aynı zamanda ilk devrede daha hızlı oynayabileceğimizi ve top kaybı yapmayacağımız üzerinde durduk. İkinci devreye başladığımızda konsantremiz düştü. Golü yediğimizde hataları görmüş olduk. Oyuncularımız elinden gelen her şeyi yaptı. Onları bu konuda eleştiremem. Oyuncu değişikliklerinin de oyuna pozitif yansıdığını düşünüyorum. O yüzden de şans eseri değil, hak ettiğimiz beraberliği aldığımızı düşünüyorum. Biz de üzgünüz üç puanı alamadığımız için. Bunun öz eleştirisini yapacağız. Ekim ayında ki maçlarda işi bitirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Hırvatistan maçı önem kazandı”

Ermenistan beraberliğinin ardından Hırvatistan ile oynayacakları karşılaşmanın daha fazla önem kazandığının altını çizen Alman çalıştırıcı, “Moral ve mental yapımızı için o beraberliği almamız önemliydi. Kesinlikle çok daha fazlasını elde edebilirdik. İyi bir sonuçta da aynısı olacaktı. Hırvatistan maçı daha bir önem kazandı. Oraya odaklanacağız” diye konuştu.

“Kapı her oyuncuya açık”

Oyuncuları izlemeye devam ettiklerini ifade eden Kuntz, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Öncelikle eleştiri açıktır. Beni hoca olarak eleştirebilirsiniz. Ben buna açığım. Ben Trabzon’da ki iki maçı izledim. Aslında bir oyuncuyu örnek olarak çıkarmamız uygun değil. Kapı sonuçta herkes açık. Yusuf’u tekrar çağırdık. Çok iyi işler yapıyor. Ozan Tufan’ın da maçlarını takip ediyoruz. Biz şuan kurduğumuz kadroda bize yardımcı olacak oyuncuları seçtiğimizi düşünüyoruz.”

“Arda Güler’i en kısa zamanda Milli Takım'da görebiliriz”

Arda Güler’in sağlık durumu hakkında bilgilerinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine konuşan Kuntz, “Sağlık departmanları iletişim halindeler. Böylelikle en yeni bilgileri onlardan alıyoruz. En kısa zamanda yeniden milli takımımızda görebiliriz” dedi.

“Maçı tekrar oynasaydık kadroda değiştireceğim oyuncular olurdu”

Stefan Kuntz, maçın tekrar oynanması durumunda aynı kadro ile sahaya çıkıp çıkmayacakları sorusuna ise, “Mutlaka değişiklikler yapardım. Emin olun aynı oyuncularla bu oyunu oynasak böyle bir oyun olmazdı. Oyuncu seçimini nasıl iyi yapabilirdik? Bu soruları kendime soruyorum. Kalan 3 maçı da kazanmak için çıkacağız. Biz deplasmanda oynadığımız Hırvatistan gibi bir takımdan puan alabileceğimizi gösterip, evimizde Letonya’yı yenmemiz gerekiyor” cevabını verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi 1-1 sona eren Ermenistan maçı sonrası yaptığı açıklamada, "İnşallah bundan sonraki maçlarda sakatlarımız düzelir, daha iyi bir oyunla, daha başarılı sonuçlar alırız. Biz takımımıza güveniyoruz" dedi.

A Milli Takım’ın Ermenistan ile 1-1 beraber kaldığı maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Maalesef iyi bir sonuç olmadı. Çok üzgünüz. Bugün burada çok daha sevinçli ve Avrupa Şampiyonası'na garantilemiş bir şekilde gitmemiz gerekiyordu ama maalesef çok şanssız bir gol yedik. İki oyuncumuz ıska geçti ve birçok da şanssız pozisyonları gole çeviremedik maalesef. Ama çok şükür ki en azından berabere bitirdik, şansımız aynı şekilde devam ediyor. Salı günü rakiplerimiz oynayacak. O maçın sonucu son derece önemli. Şu anda 10 puanla liderliğimiz devam ediyor. İnşallah bir şey kaybetmedik” diye konuştu.

“Takımımıza güveniyoruz”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kaliteli bir takıma sahip olduklarını belirterek, “Buradan böyle bir sonuçla gitmememiz lazımdı. Özellikle Türk halkından özür diliyoruz, iyi oynayamadık. İnşallah sonraki maç bunu telafi edeceğiz. Benim de moralim bozuk ama önümüzdeki maçlarda yine başarılı olacağımıza inanıyoruz. Biliyorsunuz forvet hattında üç tane oyuncumuz sakat. Aynı şekilde iki tane de sol bekimiz sakat. Cenk, alışık olmadığı bölgede oynadı. Orada da yeteri kadar randıman alamadık. İnşallah bundan sonraki maçlarda sakatlarımız düzelir, daha iyi bir oyunla, daha başarılı sonuçlar alırız. Biz takımımıza güveniyoruz. İyi bir takımımız var. Son dakikalarda yine galibiyet kaçıran taraf olduk” ifadelerini kullandı.

“Kaybettiysek takım olarak kaybettik”

Berabere biten maçın ardından A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz’a yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Büyükekşi, “Tabii konu bugün için Stefan Kuntz ama kaybettiysek tüm teknik ekip ve futbolcularımız ile beraber kaybettik. Kaybettik derken maçı kaybetmedik, iki puan kaybettik. İki puanı beraber kaybettik. Şu anda takımımızda çok güzel bir arkadaşlık söz konusu. Bütün yönetim kurulumuz hepsi burada. Herkes destek veriyor. Eskişehir halkına da çok teşekkür ediyoruz. Onlar da Türk Milli Takımı'nı çok güzel bir şekilde desteklediler. İnşallah bunları da atlatacağız. Daha iyi günleri ve güzel günleri hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahasında topla buluşan Barış Alper'in içeri çevirmek istediği top savunmada kaldı.
11. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun Barış Alper'e attığı uzun topu savunma karşıladı.
14. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Barış Alper'in şutunu kaleci Ognjen Cancarevic kurtardı.
15. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Cengiz Ünder’in ortasında, Barış Alper’in kafa vuruşunda top auta çıktı.
24. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla savunma arkasına sarkan Barış Alper'in yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
33. dakikada Barış Alper'in ceza sahası sol tarafından verdiği pasta Kerem Aktürkoğlu’nun sol ayağıyla yaptığı şutta top üstten auta gitti.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
49. dakikada Tiknizyan'ın sol kanattan ceza sahasına çıkardığı pasta arka direkte topla buluşan Artak Dashyan, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 0-1
58. dakikada Cengiz Ünder’in sağ kanattan yaptığı sert ortayı Ermenistan savunması karşıladı.
71. dakikada Halil Dervişoğlu’nun ceza yayından sol köşeye çektiği sert şut kaleci Ognjen Cancarevic’te kaldı.
88. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında ceza yayında kaleciyle karşı karşıya kalan Halil Dervişoğlu'nun şutunu Cancarevic kurtardı. Pozisyonun devamında kaleciden dönen topu önünde bulan Bertuğ Yıldırım, sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1
90+3’te kullanılan köşe vuruşunda Mert Müldür’ün kafa vuruşunda top kalecide kaldı.