Yunus tamam iş imzaya kaldı

Yunus tamam iş imzaya kaldı

Mainz'da forma giyen genç oyuncu, tercihini Türk Milli Takımı'ndan yana kullandı

Bundesliga’da bu sezon attığı 6 golle adından söz ettiren 23 yaşındaki futbolcu Türkiye için formayı giymeyi kabul etti. Bugün Almanya’ya gidecek olan futbol direktörü Fatih Terim, Atınç ve Süleyman Koç’u da izleyecek

ALMANYA Bundesliga’da Mainz formasını terleten Yunus Mallı’dan Türkiye’yi sevindirecek habersonunda geldi. Bu sezon attığı 6 golle adından söz ettiren 23 yaşındaki futbolcu, milli takım konusunda kararını verirken Almanya’yı reddederek tercihini Ay-yıldızlı takımdan yana kullandı. Prosedürlerin halledilmesiyle genç oyuncu resmen A Milli Takım’da oynayacak.
 
HATIRLANACAĞI üzere geçtiğimiz ay Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le Almanya’da bir araya gelen Yunus, düşünmek için süre istemişti. Almanlar, U17’den U21 takımlarına kadar bütün milli takımlarında kaptanlık yapan genç futbolcuyu çok istese de mutlu sona ulaşamadı. Ülkenin önemli gazetelerinden Bild’e göre bu kararın alınmasında Yunus’un ailesi ile Türk vatandaşlığını kaybetmek istememesi önemli etken oldu.
 
TERİM, LÖW’LE GÖRÜŞECEK
 
BU arada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, daha önce planladığı üzere bugün Almanya’ya gidecek. 4-5 gün burada kalacak olan Terim’in kupa maçlarında Yunus’un yanı sıra Red Bull Leipzig’de forma giyen Atınç Nukan ile Paderborn’de oynayan gurbetçi futbolcu Süleyman Koç’u da izleyeceği öğrenildi.
 
TERİM daha sonra Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile bir araya gelip iki ülke arasında futbol konusundaki ilişkiler ve milli takımlardaki oyuncuların genel durumları hakkında fikir alışverişinde bulunacak. Bu konuda Löw’ün de ilerleyen günlerde Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Vatan