Neymar'ı şok eden karar !

Neymar'ı şok eden karar !

Neymar, Katalan ekibinin milli takım vetosunun şokunu yaşıyor.

Barcelona, Brezilya Futbol Federasyonu’na gönderdiği mektupta Neymar’ın bu yaz Copa Amerika ve Rio Olimpiyatları’ndan yalnızca birinde forma giymesine izin vereceklerini belirtti.
 
Brezilya Futbol Federasyonu, Barcelona’nın Neymar’ın yaz aylarında hem Copa Amerika hem de Rio Olimpiyatları’nda oynamasına izin vermediğini açıkladı.
 
Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Brezilya Futbol Federasyonu olarak 8 Nisan Cuma günü öğleden sonra Barcelona Kulübü’nden bir mektup aldık. Mektupta, Neymar Jr’ın yaz aylarında yer alacağımız Copa Amerika ve Rio Olimpiyat Oyunları’ndan yalnızca bir tanesinin kadrosunda yer alabileceği net bir şekilde ifade edildi. Federasyon ve milli takım komitesi olarak Neymar Jr’ın hem Copa Amerika hem de Rio Olimpiyat Oyunları kadrosunda yer alması için her türlü çabayı göstereceğiz. Neymar Jr, daha önce her iki turnuvada da yer almak istediğini açıkça belirtmişti.”
 
NEYMAR HANGİ TURNUVADA YER ALACAK?
 
İspanyol basınında yer alan iddialara göre, Brezilyalı yıldızın Copa Amerika yerine Rio Olimpiyatları kadrosunda yer alacağı belirtildi.
 
Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Neymar’ın her iki turnuvanın birden kadrosunda yer alması imkansız. Biz Copa Amerika ve Rio Olimpiyatları’nın Neymar için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Bizim düşüncemiz, yorucu bir sezonun ardından oyuncularımızın iyi bir şekilde dinlenmesi ve sağlıklı bir şekilde tatil dönemini geçirmesine yönelik” diyerek bu isteği reddeceklerini açıkça belirtmişti.
 
Neymar’ın, 100. yılını dolduracak olan Copa Amerika’da yer almamasının sadece Brezilya Milli Takımı’nı değil, turnuvanın düzenleneceği Amerika Birleşik Devletleri’ndeki organizatörleri de etkileyeceği ifade edildi.
 
Sporcope