Platini gitti, çizgi teknolojisi geliyor

Platini gitti, çizgi teknolojisi geliyor

Başkan Michel Platini'nin aldığı men cezasının ardından, UEFA müsabakalarına gol çizgisi teknolojisinin getirileceği bildirildi.

Futbolda teknoloji kullanımı bundan böyle UEFA müsabakalarında da kullanılacak. Bild am Sonntag'ın haberine göre, FIFA'nın uyguladığı ancak UEFA'nın burun kıvırdığı uygulamanın, kıta futboluna da gelmek üzere olduğu bildirildi.
 
UEFA Başkanı Michel Platini bu uygulamaya direnmiş ve gol çizgisi teknolojisinin yerine, ilave yardımcı hakemlik uygulaması gelmesini sağlamıştı. Ancak Fransız futbol adamının futboldan men cezası aldığına ve artık yönetimde söz sahibi olmayacağına dikkat çekildi.
 
EURO 2016'da görücüye çıkacak
İsviçre'nin Nyon kentinde 26-27 Ocak tarihlerinde toplantı yapacak olan UEFA'nın, bu toplantıda gol çizgisi teknolojisi kararı alacağı öne sürüldü. Buna göre ilk olarak Fransa'nın ev sahipliğindeki EURO 2016'da şahin gözü kamera sistemli gol çizgisi teknolojisine başvurulacak.
 
Şampiyonlar Ligi'nde de kullanılacak
Gelecek yıldan itibaren Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde gol çizgisi teknolojisi uygulanmaya başlanacak. Bu konuda gerekli sinyali, UEFA Genel Sekreteri olan ve yeni UEFA Başkanı olarak anılan isimlerin başında gelen Infantino'nun yaptığı belirtildi. Sistem halihazırda İngiltere ve Almanya'daki liglerde kullanılıyor.